Un tânăr din Cluj a cucerit lumea cu o pizza în stil românesc. El a obținut locul 3 la Campionatul Mondial din Italia cu o rețetă originală — Pizza Bucovina, cu păstrăv afumat în cobză de brad. Românul a adus, astfel, în concurs, savoarea gusturilor de la noi, puse în valoare cu imaginație și talent.
La Campionatul Mondial de Pizza, concurenții au avut la dispoziție 20 de minute ca să îi convingă pe cei șase jurați. Pizza cu păstrăv afumat și maturat în cetină de brad a câștigat imediat atenția prin textura și aromele originale.
Andrei s-a clasat pe locul trei, cu același punctaj obținut de doi italieni: „Au fost foarte impresionați de gustul peștelui. Peștele este afumat cu lemn de esență tare, apoi cu brad. Ca să fie peisajul complet, le-am dus și pălincă, ceva tradițional din Bucovina.”
Andrei are 31 de ani și lucrează într-o pizzerie din Cluj-Napoca, după ce a făcut mai multe cursuri de specializare. Pentru că are o păstrăvărie în Vatra Dornei, i-a venit ideea să încerce această combinație neobișnuită, scrie stirileprotv.ro.
Alături de bucățelele de păstrăv, pe blatul pufos pune și o cremă de mazăre verde, mozzarella și brânză românească.
Ajuns acasă, Andrei a gătit preparatul.
Femeie: „Wow, îmi place! Nu are gustul ăla intens de pește.”
Bărbat: „Sincer, până acuma n-am mâncat așa ceva!”
Băiat: „Uuu, super! E ceva la care nu m-aș fi așteptat!”
În Italia, Andrei a concurat cu peste 700 de bucătari profesioniști din peste 50 de țări.