O americancă a făcut o comparație între Cluj Napoca și SUA: „Nu trebuie să-mi fac griji cu privire la armele la școală. Mă simt în siguranță noaptea și în transportul public.”

Updated on octombrie 14, 2024 O americancă a făcut o comparație între Cluj Napoca și SUA: „Nu trebuie să-mi fac griji cu privire la armele la școală. Mă simt în siguranță noaptea și în transportul public.” 1

Janna Damigeana, o americancă căsătorită cu un român, a ales Cluj-Napoca drept noua sa casă chiar înainte de pandemie. Pe TikTok, ea împărtășește cu umor și autenticitate experiența de a trăi în România, de la viața de zi cu zi în Cluj până la descoperirea frumuseților țării și a bucătăriei locale.

“A trăi permanent în România nu este pentru toată lumea” spune americanca stabilită la Cluj-Napoca. “Dacă nu ai soț român, birocrația poate fi dificilă. În plus, salariile sunt mai mici decât Europa de Vest și mai ales în orașe precum Clujul salariile pot fi mici pentru costul comparativ al vieții. Când oamenii își exprimă dorința de a trăi în România, mereu încerc să aflu care sunt așteptările lor și să văd dacă se potrivesc”, mărturiseşte americanca.

“Odată ajunsă în România, viața mea s-a schimbat dramatic în bine. O diferență notabilă a fost că nu mă mai îngrijorăm atât de mult pentru siguranța mea și a copiilor mei. Cluj-Napoca este un oraș foarte sigur. Nu trebuie să-mi fac griji cu privire la armele la școală sau la casa unui vecin. Îmi cunosc foarte bine vecinii. Mă simt în siguranță noaptea și în transportul public.

În plus, știu că, dacă unul dintre copiii mei se îmbolnăvește sau se rănește, pot primi îngrijire foarte bună pentru el la un cost scăzut sau gratuit. Îmi dau seama că acesta este un privilegiu de a trăi în Cluj-Napoca și că alte comunități sunt sub deservite”, mai spune Janna Damigeana, pentru romania-insider.com.

Pentru americani și pentru alții care doresc să viziteze sau să afle mai multe despre România sau despre Cluj-Napoca de la cineva din teren, Janna a devenit un ghid de neprețuit. “Simt că încă învăț lucruri noi tot timpul”, mai spune Janna menţionând ca o curiozitate “pachetele cu mâncare” trimise de către părinţi studenţilor care vin din alte locuri din ţară la universităţile din Cluj-Napoca.

error: Content is protected !!