Cine ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun. Andra a fost detronată

Updated on octombrie 4, 2024 Cine ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun. Andra a fost detronată 1

Luna decembrie este, probabil, cea mai profitabilă din an pentru artiștii români. Crăciunul 2024 se anunță însă unul foarte ofertant, iar cei mai cunoscuți interpreți din România vor încasa mii de euro pentru aparițiile de pe scenele publice.

Pe primul loc în topul celor mai bine plătiți cântăreți, de sărbători, se află nimeni altul decât Smiley, cu un onorariu impresionant de 11.000 de euro pentru un show! La mică distanță, Andra și Theo Rose vin cu același tarif, fiecare cu câte 10.000 de euro, scrie cancan.ro.

Pentru un singur concert, Nicole Cherry va încasa 7.500 de euro, în timp ce Direcția 5 își va adăuga 7.000 de euro în conturi. Alina Erimia și Fuego nu se lasă mai prejos, cu câte 6.000 de euro fiecare, iar cei de la Zurli vor încânta copiii pentru 5.000 de euro.

La petrecerile private sumele se negociază altfel și sunt, în general, mai mici, în jur de 5.000 de euro.

Nu și când este vorba despre Delia, considerată cea mai scumpă apariție. Aceasta cere între 15.000 și 19.000 de euro, plus TVA, pentru un eveniment de neuitat. Pentru un show grandios precum „Acadelia”, Delia solicită 29.000 de euro, plus TVA, pentru un recital.

Manelistul Tzancă Uraganu este unul dintre cei mai solicitați artiști la petreceri. Acesta nu vine singur pentru a încânta publicul cu vocea lui. Drept urmare suma pe care o pretinde nu îi revine lui în totalitate, ci este împărțită.

Ceea ce face ca tariful să fie ceva mai mare decât al altor artiști. Nu mai puțin de 12.000 de euro cere solistul pentru a întreține atmosfera la nuntă sau botez. De altfel, acesta a și explicat în mod public motivul pentru care solicitările lui financiare sunt atât de mari.

„Dacă tu nu-ți permiți, crezi că toată lumea nu-și permite. Dacă cerem 12.000 pe patru ore, cerem pentru că avem de plătit taxe, impozite. Noi plătim impozit la stat. Eu iau bani numai în firmă, nu iau bani în mână, avem și noi de plătit. Dăm 10%-20% la stat pentru că așa e normal și legal. De asta cerem prețuri. Suntem mai mulți în orchestră, suntem atâția băieți. Dacă nu îți permiți, du-te și ia pe cine îți permiți”, a spus Tzancă Uraganu, citat de bzi.ro.

error: Content is protected !!