Facultatea de top din Cluj Napoca care îi acceptă și pe cei care nu au luat BAC-ul

Updated on august 25, 2024 Facultatea de top din Cluj Napoca care îi acceptă și pe cei care nu au luat BAC-ul 1

Tinerii care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat, dar vor totuși să urmeze o facultate, au opțiunii în Cluj Napoca. Elevii de clasa a XII-a care nu au obținut diploma de Bac beneficiază de oportunitatea de a urma cursuri de învățământ superior prin programele de învățământ terțiar nonuniversitar.

Acest tip de educație le permite să se înscrie în programe acreditate, oferindu-le șansa de a accesa facultatea fără a deține diploma de Bacalaureat.

O asemenea ofertă există și la USAMV Cluj, la Specializarea Tehnician Silvic pentru anul școlar 2024-2025 mai există 28 de locuri la buget.

Colegiul Terțiar Nonuniversitar este parte integrantă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

În cadrul colegiului universitatea scoate locuri la concurs pentru specializarea:

  • Tehnician silvic cu o durată de școlarizare de 2 ani
    Anul de studiu în cadrul colegiului are ca o structură similară anului școlar din sistemul preuniversitar din data de 9 septembrie până în luna iunie cu vacanțele identice ca si perioade cu cele din liceu (ORDIN nr. 3.694 din 1 februarie 2024).

Calificarea obținută în urma absolvirii colegiului este (se vor regăsi pe diplomele de absolvire):

  • technician silvic

Cui se adresează colegiul?

Tuturor doritorilor în obținerea unor diplome rezultate în urma unei formări teoretice și practice de calitate cu profesori deschiși la transmitere și pentru consiliere în învățare.
Absolvenților cu sau fără diploma de bacalaureat
Tuturor celor care doresc o schimbare în viața profesională (reconversia profesională).

Vă asteptăm, vom fi mereu alături de voi în formarea și devenirea voastră ca și profesioniști!”, se arată pe site-ul USAMV Cluj.

Învăţământul postliceal se organizează în şcoli postliceale cu personalitate juridică sau ca structuri fără personalitate juridică, în cadrul liceelor cu personalitate juridică, ori în colegii în cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate.

Învăţământul terţiar nonuniversitar (învăţământul postliceal mai sus menționat) se organizează la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate pentru absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat.

Instituţiile de învăţământ superior acreditate oferă, în cadrul colegiilor, cursuri de învăţământ de nivel terţiar nonuniversitar autorizate să funcţioneze provizoriu, acreditate şi evaluate periodic în condiţiile legii, de către ARACIP.

Învăţământul terţiar nonuniversitar organizat în cadrul colegiilor are o durată de 1 – 3 ani, în funcţie de complexitatea calificării.

Finanţarea de bază pentru colegiile din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat se asigură la nivelul standardelor de cost pentru învăţământul preuniversitar.

Organizarea şi funcţionarea învăţământului terţiar nonuniversitar la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate, se realizează conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.

error: Content is protected !!