BMW a deschis noul hub la Cluj. De la 250 vor să creeze peste 1.000 de locuri de muncă

Updated on iulie 5, 2024 BMW a deschis noul hub la Cluj. De la 250 vor să creeze peste 1.000 de locuri de muncă 1

Producătorul auto BMW Group acum are prima investiție majoră în România, într-un centru de dezvoltare de soluții software la Cluj-Napoca, printr-un parteneriat cu NTT DATA, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Hub-ul din Cluj se va concentra pe proiecte IT și software europene și va accelera transformarea digitală a companiei. Compania nu precizează însă suma la care s-a ridicat investiția în centrul de dezvoltare software. Până în prezent nu există niciun plan public pentru o investiție BMW în producție în România.

În noul centru vor lucra peste 250 de angajați până la finalul anului. Pe termen lung, BMW anunță că scopul noului centru este de a ajunge la un număr de patru cifre de angajați pentru a extinde constant expertiza globală în software a BMW Group. De asemenea, compania dorește să atingă o cifră de afaceri de milioane cu două cifre până la sfârșitul anului.

„Cu BMW TechWorks Romania, ne consolidăm amprenta în UE și contribuim la experiența digitală a clienților noștri”, explică Alexander Buresch, CIO și Senior Vice President al BMW Group IT și subliniază: „Centrele noastre IT globale ne asigură dezvoltarea IT-ul de business, expertiză software pe termen lung și accelerează implementarea strategiei noastre IT bazate pe cele mai noi tehnologii, cum ar fi inovațiile cloud și AI.”

În total, peste 9.400 de angajați din întreaga lume lucrează deja în domeniul IT și software pentru BMW Group și întreprinderile sale mixte.

Și primarul Clujului, Emil Boc a salutat noua investiție.

„Peste 250 de experți vor lucra în noul hub digital până la sfârșitul anului, ambițiile companiei fiind ca pe termen lung să creeze peste 1000 de locuri de muncă. Principalele componente dezvoltate în cadrul BMW Techworks: lanțurile de aprovizionare, producție inteligentă, dezvoltare de componente IT.

Cu această ocazie, am subliniat că urmărim să consolidăm orașul nostru ca centru recunoscut internațional în inovare, tehnologie și IT. Avem avantaje competitive de necontestat precum universitățile care pregătesc talentele locale și creează forță de muncă extrem de bine pregătită.

De altfel, unul dintre avantajele competitive principale ale orașului nostru este colaborarea strânsă dintre universități, mediul privat, cetățeni și administrație în direcția obiectivului comun de a dezvolta ecosistemul local de inovare și de a pregăti pentru slujbele viitorului.

Totodată, le-am transmis un mesaj de mulțumire reprezentanților BMW Group, asigurându-i că primăria susține mediul privat prin investiții și politici publice menite să faciliteze dezvoltarea sustenabilă a sectorului de business și servicii.

Felicit, pe această cale, întreaga echipă a NTT DATA Romania, pentru eforturile constante de a dezvolta ecosistemul de inovare din Cluj-Napoca, dar și pentru implicarea constantă în proiectele și evenimentele comunității clujene” a declarat Emil Boc.

error: Content is protected !!