Tehnologie unică în lume, dezvoltată în Cluj Napoca. Înlocuire totală a danturii în doar cinci zile

Updated on iunie 7, 2024 Tehnologie unică în lume, dezvoltată în Cluj Napoca. Înlocuire totală a danturii în doar cinci zile 1

Un sistem inovator a fost dezvoltat în Cluj Napoca, printr-o tehnologie unică în lume, de către o echipă multidisciplinară de specialiști în stomatologie, inginerie medicală și cercetare clinică. Acesta presupune înlocuirea totală a danturii în mai puțin de o săptămână.

Un dinamic centru de chirurgie din România, cu specializare în reabilitare oro-facială și implantologie dentară, cu sediul în Cluj-Napoca, este în curs de a breveta o tehnologie unică în lume, de înlocuire totală a danturii, printr-un procedeu medical inovator, ce reduce drastic timpul total de așteptare al rezultatului final pentru pacienții care suferă de edentație extinsă (dinți lipsă) datorită factorilor genetici, accidentelor sau erorilor medicale din trecut, informează Adevarul.

Sistemul de dinți ficși One Step ALL ON X® (OSAOX®), permite înlocuirea rapidă a tuturor dinților, iar lucrarea protetică finală cu încărcare imediată este predată acum în decurs de cinci zile, față de 6-12 luni cât durează în mod obișnuit.

Se lucrează la reducerea timpului de înlocuire a tuturor dinților într-o singură zi
Deja s-au realizat peste 190 de intervenții folosind această nouă metodă, și se lucrează ca în următoarele luni, prin perfecționarea și optimizarea sistemului medical, timpul de înlocuire totală a danturii să fie redus în final de la cinci zile la doar o zi.

Aproximativ un an de zile a durat dezvoltarea sistemului OSAOX® cu lucrare protetică finală cu încărcare imediată. O echipă multidisciplinară formată din 20 de specialiști în stomatologie, inginerie medicală și cercetare clinică a reușit această premieră medicală, cu investiții în cercetare și testarea tehnologiei de ordinul sutelor de mii de euro.

Banii au fost folosiți în principal pentru achiziționarea de sisteme avansate de imagistică și scanare 3D, mașini CNC, echipamente de imprimare 3D pentru prototipuri și lucrări finale, cuptoare de sinterizare și echipamente de finisare pentru realizarea restaurărilor ceramice de înaltă calitate.

Promotorii susțin că inovatorul sistem depășește toate așteptările pacienților și ale comunității medicale, în egală măsură, în termeni de calitate, durabilitate și estetică și că au deja o listă de așteptare ce se întinde pe patru săptămâni cu pacienți care doresc să beneficieze de o nouă dantură în cinci zile, prin lucrări de reabilitare totală prin sistemul care se află în curs de brevetare.

Se estimează că în acest an vor fi montate peste 1.000 de arcade reabilitate prin sistemul One Step ALL-ON-X®.

error: Content is protected !!