Tabăra de la Blăjoaia, fosta perlă a taberelor clujene, renaște după ce a fost preluată de UBB Cluj

Updated on mai 23, 2024 Tabăra de la Blăjoaia, fosta perlă a taberelor clujene, renaște după ce a fost preluată de UBB Cluj 1

Fosta perlă a taberelor clujene, și anume cea de la Blăjoaia, renaște după ce a fost preluată de Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca.

”Cabana Blăjoaia, reprezenta cea mai căutată tabără din judeţul Cluj, datorită în special peisajelor mirifice oferite de zona de munte a Parcului Natural Apuseni, dar și focurilor de tabără din zonă.

După o istorie posdecembristă tumultoasă, în care cabana a fost plimbată prin mâinile mai multor proprietari care nu au investi mai nimic acolo, i-a surâs norocul și a ajuns în proprietatea Universitatea Babeş-Bolyai. Acestia și-au propus să-i dea o nouă viaţă, să o repare, extindă și modernizeze astfel încât să corespundă cerinţelor actuale și își doresc să o transforme într-o baza de practică studențească.

Au reusit, prin îndemânarea unei echipe de arhitecți talentați, să păstreze farmecul de odinioară al acesteia, să armonizeze extinderile sub forma unui concept unitar și, cred că cel mai important, au făcut asta cu respect pentru integrarea cladirii în peisajul minunat local, rezultând un obiect de arhitectura de calitate care face cinste renumelui beneficiarului.

Tabăra de la Blăjoaia, fosta perlă a taberelor clujene, renaște după ce a fost preluată de UBB Cluj 2 Tabăra de la Blăjoaia, fosta perlă a taberelor clujene, renaște după ce a fost preluată de UBB Cluj 3

Echipa de proiect:
Arh. Alexandru Mociran (șef de proiect), arh. stag. Cristina Colis, arh stag. Monica Elisei, intern (practicant) Mark Costin arh. Cezar Cimpeanu (vizualizare)”, a spus arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță.

error: Content is protected !!