Tiroliana de 1,2 km peste lacul Drăgan din Cluj a primit OK-ul

Updated on aprilie 17, 2024 Tiroliana de 1,2 km peste lacul Drăgan din Cluj a primit OK-ul 1

O instalație tiroliană cu o lungime de aproximativ 1.200 de metri va fi construită în localitatea Lunca Vișagului, comuna Poieni, lângă lacul și barajul Drăgan – Floroiu.

Proiectul s-a aflat în faza avizului de oportunitate și a fost prezentat în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. Conform temei de proiectare se dorește construirea unei instalații – tiroliană cu stația de plecare pe terenul cu C.F. nr. 50019 și stația de sosire pe terenul cu C.F. nr. 51529 situate în comuna Poieni, sat Lunca Visagului, județul Cluj.

Conform documentației, construcția tirolienei se va realiza prin intermediul unei structuri metalice și a unor cabluri de transport de mare rezistență, care va fi fixat prin intermediul unor elemente metalice de structură de susținere conform proiectului de rezistență al instalației. Pentru stația de plecare și cea de sosire se va realiza un bloc de beton în care va fi fixată structura instalației. Distanța dintre stația de plecare și stația de sosire este de aproximativ 1224,00m, iar diferența de înălțime dintre stația de sosire cota 878,55=0,00 ți stația de plecare cota 973,10=94,55, este de 94,55m, informează Ziua de Cluj.

Instalația este destinată activităților de agrement, pentru persoanele care vor fi echipate corespunzător. Zona studiată se află in aprorierea zonei lacului Dragan- zona cu caracter turistic. Propunerea de construire a instalației tiroliană se integrează în specificul zonei.

error: Content is protected !!