Cluj: O uriașă bază sportivă pentru recreere și tratament se face în Feleacu

Updated on aprilie 17, 2024 Cluj: O uriașă bază sportivă pentru recreere și tratament se face în Feleacu 1

O bază sportivă pentru recreere și tratament va fi ridicată în comuna Feleacu din județul Cluj. Proectul, sub denumirea de „Studiu de oportunitate în vederea elaborării documentației PUZ pentru amenajarea Baza Sportivă pentru recereere și tratament, construire anexe, introducere teren în intravilan, operațiuni notariale, amenajări exterioare, racorduri și branșamente la utilități, împrejmuire teren”, a fost prezentat în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj de miercuri, 17 aprilie 2024.

Terenul studiat are suprafața de 13.210,00 mp, dintre care 10.996,95 mp teren intravilan și 2.213,05 mp teren extravilan. Beneficiarul investiției este ART DYNASTY SRL din Cluj-Napoca. Firma a raportat, pe anul 2022, o cifră de afaceri de 2,2 milioane lei și un profit de 1,4 milioane lei, informează Ziua de Cluj.

Beneficiarul lucrării doreste: Construirea unui ansamblu cu funcțiuni sportive, recreere, tratament și servicii complementare. Se dorește construirea a 4 unități locative interconectate și activități sportive pe latura NV.
„Prin P.U.Z. -ul propus se facilitează dezvoltarea din punct de vedere urbanistic a regiunii prin reglementarea circulațiilor și a modului de construire, extinderea utilităților și regularizarea modului de construire, compatibil cu zona studiată. Economic, prin P.U.Z. -ul propus se facilitează dezvoltarea economică a regiunii prin aducerea de activități noi, compatibile cu zona studiată. Social nu se perturbă nici o activitate de locuire sau de alt gen. Zona are un potențial ridicat de dezvoltare”, se mai arată în memoriul tehnic.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, cel care a condus ședința de urbanism în lipsa șefului CJ Cluj, Alin Tișe, a propus un aviz favorabil, făcând câteva observații proiectanților referitoare la expertiza geotehnică și la studiul de peisaj, care trebuie realizate până la faza de avizare a PUZ-ului.

error: Content is protected !!