(Foto) Zăpada a revenit în zona montană a Clujului! Temperaturile scad brusc de la 22°C la 0°C în mai puțin de 24 de ore

Updated on aprilie 17, 2024 Schimbarea bruscă a vremii a readus zăpada în zona de munte a Clujului. Temperaturile au scăzut brusc, iar fulgii de nea și-au făcut apariția.

Zăpada și-a făcut apariția atât la Vlădeasa, cât și la Mărișel. Potrivit meteorologilor, vremea va fi în general instabilã, iar valorile de temperaturã vor fi în scãdere în toatã ţara. Cerul va avea înnorãri şi va ploua local în vestul ţãrii şi pe arii extinse în rest.

Vor fi mai ales averse, iar în regiunile sud-estice se vor semnala descãrcãri electrice şi cantitãţi de apã însemnate (local 20…25 l/mp şi izolat peste 30 l/mp). La altitudini de peste 1500 m precipitaţiile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sud şi est cu viteze în general între 45 şi 55 km/h. Izolat vor fi vijelii şi grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 26 de grade în Dobrogea.

„Una caldă, una rece… De la 22 de grade 🌞 la 0 grade ❄️. În mai puțin de 24 de ore”, au transmis cei de la Cabana Moților.

(Foto) Zăpada a revenit în zona montană a Clujului! Temperaturile scad brusc de la 22°C la 0°C în mai puțin de 24 de ore 1 (Foto) Zăpada a revenit în zona montană a Clujului! Temperaturile scad brusc de la 22°C la 0°C în mai puțin de 24 de ore 2 (Foto) Zăpada a revenit în zona montană a Clujului! Temperaturile scad brusc de la 22°C la 0°C în mai puțin de 24 de ore 3 (Foto) Zăpada a revenit în zona montană a Clujului! Temperaturile scad brusc de la 22°C la 0°C în mai puțin de 24 de ore 4 (Foto) Zăpada a revenit în zona montană a Clujului! Temperaturile scad brusc de la 22°C la 0°C în mai puțin de 24 de ore 5
(Foto Facebook Meteoplus)

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară, inclusiv în Cluj
Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul 16 aprilie, ora 14 – 18 aprilie, ora 20, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp. Vântul va avea local și temporar intensificări, marți (16 aprilie) în toate zonele, iar miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h. Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, conform meteorologilor.

Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată
În intervalul 16 aprilie, ora 15 – 17 aprilie, ora 15, în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

(Foto) Zăpada a revenit în zona montană a Clujului! Temperaturile scad brusc de la 22°C la 0°C în mai puțin de 24 de ore 6

error: Content is protected !!