Maria are 10 ani și este elevă la o școală din Cluj-Napoca. Sute de clujeni s-au unit să o ajute

Updated on aprilie 5, 2024 Maria are 10 ani și este elevă la o școală din Cluj-Napoca. Sute de clujeni s-au unit să o ajute 1

Gest impresionant de solidaritate, la Cluj-Napoca. Sute de oameni și-au dat mâna să ajute o copilă de 10 ani, născută cu grave probleme la picioare. Ajutați de părinți, colegii fetei au pus la vânzare ornamente și dulciuri făcute de ei. Cu banii strânși vor fi plătite operația și protezele. În ciuda încercărilor la care a supus-o viața, Măria este un exemplu de optimism.

Maria are 10 ani și este elevă la o școală din Cluj-Napoca. S-a născut cu probleme grave de sănătate, care o împiedică să meargă normal, dar n-a uitat să zâmbească. Iubește dansul, iar visul ei este să poată alerga. Singura șansă, i-au spus medicii, este amputarea ambelor picioare și purtarea unor proteze speciale care îi vor oferi o viață aproape normală, informează stirileprotv.ro.

Mama Măriei: ,,Până acum s-a reușit protezarea după patru intervenții chirurgicale, dar din păcate deja o încurcă picioarele care nu-i sunt funcționale și va fi nevoie să-i fie amputate. Ulterior din nou vă fi protezare cu niște proteze mult mai speciale și mai costisitoare. Toată lumea se uită la ea și unii o jignesc.”

Sute de oameni, copii de vârstă ei și adulți, și-au dat mâna să o ajute pentru a putea plăti operația și protezele. Colegii săi, elevi în clasa a 3-a, au pregătit diferite produse făcute cu mânuțele lor. Ornamente de Paște, tablouri sau dulciuri. Copleșită de ajutorul dat, Maria și-a găsit greu cuvintele.

Maria: ,,Le mulțumesc foarte mult.”

Părinții copiilor au venit cu sutele să fie alături de Măria.

Părinte: „E important copiii să învețe de mici și solidaritatea și empatia.”
Părinte: „Venim bucuroși să suținem astfel de cauze. Mi se pare un lucru extrem de emoționant și un real sprijin pentru cei care au nevoie.”

error: Content is protected !!