Școală nouă pentru 533 elevi și creșă nouă în Cluj Napoca

Updated on martie 26, 2024 Școală nouă pentru 533 elevi și creșă nouă în Cluj Napoca 1

Primăria Cluj Napoca a lansat proiectele pentru construirea a unei noi școli și a unei noi creșe în Cluj Napoca. Noua școală, din Bună Ziua, va avea o capacitate de 533 de elevi, în timp ce creșa va fi de 40 de copii.

Școală în cartierul Bună Ziua pentru 533 elevi
A fost aprobată documentația tehnică, respectiv indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Dezvoltare infrastructură educațională specifică învățământului primar și gimnazial în cartierul Bună Ziua”. Investiția depășește 150 milioane lei, incluzând valoarea exproprierilor necesare. Acest proiect de infrastructură face parte din politica Primăriei de extindere a rețelei educaționale. Pe lângă școlile extinse și modernizate în ultimii ani, avem în derulare și proiectul Hubului educațional din Borhanci cu școală, creșă, grădiniță.

Școala Bună Ziua – informații despre investiție:
– corpul școlii are o suprafață utilă de 7.979,51 mp și un regim de înălțime de S+P+2E. Școala va cuprinde:
– 27 săli de clasă și 4 laboratoare cu anexe, atelier
– sală de sport, terenuri de sport în aer liber

– 2 săli profesorale
– sală de lectură cu depozit pentru cărți – capacitate: aprox. 110 elevi
– sală de mese – capacitate: aprox. 120 elevi cu terasă exterioară pentru a lua masa
– grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități la fiecare nivel al clădirii

Școală nouă pentru 533 elevi și creșă nouă în Cluj Napoca 2 Școală nouă pentru 533 elevi și creșă nouă în Cluj Napoca 3

– funcțiuni medicale: cabinet stomatologic, cabinet logoped/ psihologic, cabinet medical, sală tratament, sală de așteptare
– funcțiuni administrative: secretariat, birou contabil, birouri administrative, arhivă
– parcare subterană cu: 30 locuri de parcare (din care 2 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități) și 60 locuri de parcare pentru biciclete, 2 stații de încărcare duble pentru mașini electrice

– plantări de arbori, amenajare spații verzi
– curte cu terenuri de sport, zone de joacă, spații recreere, grădină cu flori
– 200 panouri fotovoltaice cu o putere instalată totală de 90 kW
– amenajare drum de acces cu 2 benzi de circulație, trotuare și pistă de biciclete

O nouă creșă în cartierul Dâmbul Rotund
Consilierii locali au aprobat, luni, proiectul de hotărâre privind documentația tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire creșă în cartierul Dâmbul Rotund – strada Lombului nr. 50”. Proiectul a fost votat în unanimitate de voturi.

„Scopul nostru este ca fiecare colț al orașului să beneficieze de asemenea infrastructură pornind de la creșă. Am rezolvat Floare de Iris pe care am finalizat-o anul trecut ca modernizare, în cartierul Iris. Această creșă care va avea o capacitate estimată de 40 de locuri, inclusiv săli de dormit, săli de joacă, vestiare, grupuri sanitare.

Adică dotare de ultimă generație conform exigențelor în materie de creșe și care vin să întregească evoluția noastră în vederea asigurării locurilor necesare în creșă. Nu ne oprim din construcția de creșe”, a declarat Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

Valoarea investiției se ridică la suma de 35 milioane lei, iar durata de realizare este de 36 de luni din care 24 pentru construcția efectivă. Banii provin de la bugetul local și alte surse.

error: Content is protected !!