Cantina din Cluj care oferă și în acest an meniuri de 7 lei. Cei care mănâncă aici au și o opțiune de doar 5,5 lei

Updated on martie 6, 2024 Cantina din Cluj care oferă și în acest an meniuri de 7 lei. Cei care mănâncă aici au și o opțiune de doar 5,5 lei 1

În ultimii ani, observăm o tendință ascendentă alarmantă în ceea ce privește prețurile alimentelor, afectând buzunarele consumatorilor. Cu creșterea rapidă a prețurilor alimentelor, gospodăriile se confruntă cu o presiune suplimentară asupra bugetelor lor, ceea ce duce la o reevaluare a cheltuielilor și ajustarea obiceiurilor alimentare.

Pentru a veni în ajutorul studenților, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca menține și în acest an meniul care costă doar 7 lei. De acest meniu beneficiază și studenții cu burse sociale, doar că pentru aceștia totul va fi gratuit. În plus, cei care mănâncă la cantina UMF au la dispoziție și un meniu de doar 5,5 lei.

Meniu «Student» – un concept nou la restaurantele universității, este diferit în fiecare zi și este alcătuit din felul 1 (supă/ciorbă), felul 2 (fel principal cu garnitură) și salată. Prețul acestui meniu este de 7 lei. Studenții beneficiază de meniul Student la preț special, prezentând carnetul de student, la achitarea comenzii. Studenții cu burse sociale vor primi același meniu, gratuit, pe baza cardului special pe care îl dețin.

Noua cantină UMF, inaugurată anul trecut, are o capacitate de 60 de locuri, ocupă o suprafață de 350 mp și va funcționa în tandem cu restaurantul studențesc de pe strada Victor Babeș nr. 13. Investiția a fost în valoare de 430 000 lei (86 000 euro), din fonduri proprii ale universității clujene.

Cantina din Cluj care oferă și în acest an meniuri de 7 lei. Cei care mănâncă aici au și o opțiune de doar 5,5 lei 2 Cantina din Cluj care oferă și în acest an meniuri de 7 lei. Cei care mănâncă aici au și o opțiune de doar 5,5 lei 3

Începând cu luna februarie a anului trecut, 350 de studenți ai UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, care beneficiază de burse sociale, primesc zilnic o masă gratuită. Această inițiativă face parte dintr-un program mai amplu al universității, care vizează creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior, încurajarea și pregătirea tinerilor cu potențial, care provin din medii defavorizate, în special cei din mediul rural, să urmeze o universitate de medicină și farmacie.

Sperăm că acest restaurant va fi o oază de relaxare și socializare, precum și un loc unde colegii noștri vor savura preparate sănătoase, delicioase și foarte accesibile. Acest restaurant este rezultatul eforturilor depuse de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca pentru a crea un spațiu primitor și modern, special gândit pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor studenților.

Sperăm că acesta va deveni un loc de întâlnire preferat pentru studenți și că va contribui la consolidarea legăturilor dintre membrii comunității academice”, a transmis Vlad Lazăr, președintele Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca.

error: Content is protected !!