Florin Piersic: „Mama a fost ca o sfântă. Într-o duminică, la vreo 5-6 anișori, cu o bocceluță în spate, a plecat pe uliță. Atunci a întrebat-o: „Lenuța, unde te duci tu?” „La Ierusalim.” Ce auzise ea în casă”

Updated on martie 5, 2024 Florin Piersic: „Mama a fost ca o sfântă. Într-o duminică, la vreo 5-6 anișori, cu o bocceluță în spate, a plecat pe uliță. Atunci a întrebat-o: „Lenuța, unde te duci tu?” „La Ierusalim.” Ce auzise ea în casă” 1

Florin Piersic a povestit, în cadrul emisiunii Vine Cluju’ pe la noi, despre cum a fost mama lui și despre faptul că își amintește de aceasta ca și cum ar fi fost o sfântă. Născută într-un sat din Gura Humorului, ulița acestuia a dus la toate poveștile pe care fiul ei, Florin Piersic, le-a aflat.

„Pentru mine, dacă există un om pe care l-am văzut, l-am simțit, l-am iubit, a fost mama. A fost ca o sfântă. Mama era fiica preotului Pașcanu din Valea Seacă, la câțiva kilometri de Gura Humorului. Acolo s-a născut ea, împreună cu sora ei. Pe Valea Moldovei. Trecând Ceaușescu pe acolo a spus ce e ast Valea Seacă? Există în România o vale seacă?”, a povestit Florin Piersic, citat de kfetele.ro.

Marele actor a mai ținut să povestească o întâmplare a mamei lui, pe care a auzit-o și el de la alții. Mama lui, atunci când avea vârsta de 5-6 ani, și-a făcut o gentuță cu lucruri și a plecat pe ulița din sat, cu gândul că va ajunge la Ierusalim. „Mă emoționează doar gândul atunci când cineva mi-a povestit cum mama mea, într-o duminică, la vreo 5-6 anișori, cu o bocceluță în spate, a plecat pe uliță. Atunci a întrebat-o: „Lenuța, unde te duci tu?” „La Ierusalim.” Ce auzise ea în casă. Pentru mine, toate poveștile astea înseamnă ceva.”, a mai spus Florin Piersic.

Care este relația lui Florin Piersic cu fiul său?
Recent, Florin Piersic Jr. a vorbit despre relația pe care o are cu mare actor. Acesta a mărturisit că de foarte mulți ani nu îi mai vorbește tatălui său și a dezvăluit care sunt motivele ce au produs ruptura dintre ei.

Potrivit fiului marelui actor, ruptura dintre ei a avut loc în anul 2004, atunci când Florin Piersic a avut o reacție neașteptată la premiera unui film la care a lucrat enorm de mult. Atunci Florin Piersic Jr., a asimțit că tatăl său nu îi ia munca în serios și a decis să stea departe de părintele său, scrie romaniatv.net.

„Ruptura s-a produs treptat, dar au fost și momente bruște. A fost un moment în care, la Fix Alert, am făcut o conferință de presă. Și eu credeam foarte mult în momentul acela în filmul ăla și în toată echipa. Toți cei care lucraserăm la filmul acela eram ca o familie.

El a venit și a făcut cumva bășcălie și cred că acela a fost un moment de ruptură pentru că m-a durut. Ciudat e că el nu și-a dat seama că îl lovește pe propriul lui fiu. (…)

Asta se întâmpla în 2004, totuși gestul nu pot să-l înțeleg pentru că există comparații. În 2004 nu aveam copii, acum am copii și îmi e foarte greu să înțeleg cum poți să îți lovești copilul. E greu de înțeles și aici intervine competiția de care vorbeam. E adevărat că filmul Fix Alert nu este un produs perfect. E perfectibil și așa va rămâne. Nu mă așteptam ca el să fie în zona lui de interes. M-a șocat gestul, numai că l-am iertat. L-am iertat și eu rămân cu lucrurile bune”, a declaratFlorin Piersic Jr., în emisiunea „40 de întrebări” cu Denise Rifai.

error: Content is protected !!