Podul peste Autostrada Transilvania, pericol pentru șoferi, va fi reparat după ce un clujean i-a sunat pe drumari. Aceștia nu știau de problemă

Updated on februarie 22, 2024 Podul peste Autostrada Transilvania, pericol pentru șoferi, va fi reparat după ce un clujean i-a sunat pe drumari. Aceștia nu știau de problemă 1

Podul care trece peste Autostrada Transilvania, pe drumul DJ103G, între comunele Tureni și Petreștii de Jos, va fi reparat. Un clujean a semnalat faptul că podul se află într-o stare foarte rea, cu gropi mari în asfalt.

“Mă poate ajuta cineva cu un număr de telefon sau contact la cei de la drumuri judetene? Am sunat de două zile la toate numerele găsite pe net de pe toate site-urile Consiliului Judetean și site propriu dar nimic. La podul de pe DJ103G peste Autostrada pe sensul comuna Tureni – Turda / Petreștii de jos se rupe efectiv drumul”, a scris un clujean pe o rețea de socializare.

După postarea făcută în mediul online, clujeanul a venit cu un update: „Am vorbit la autostrazi si drumuri nationale si pur si simplu ei nu au stiut de problema! Azi se intervine cu o reparatie provizorie urmand sa se reabiliteze podul in totalitate daca prezinta astfel de probleme. Deci.. sunati oameni buni pentru orice problema ca is OBLIGATI sa repare!!”

Podul peste Autostrada Transilvania, pericol pentru șoferi, va fi reparat după ce un clujean i-a sunat pe drumari. Aceștia nu știau de problemă 2 Podul peste Autostrada Transilvania, pericol pentru șoferi, va fi reparat după ce un clujean i-a sunat pe drumari. Aceștia nu știau de problemă 3 Podul peste Autostrada Transilvania, pericol pentru șoferi, va fi reparat după ce un clujean i-a sunat pe drumari. Aceștia nu știau de problemă 4

Consiliul Județean Cluj a încheiat în 2023 patru contracte de execuție lucrări de întreținere și reparații care vizează patru drumuri județene, respectiv DJ 103G, DJ 172F, DJ 103V și DJ 161Z.

Pe drumul județean DJ 103G Săndulești – DJ 107L, se vor executa lucrări de întreținere pe tronsonul cuprins între km 34+362 și km 36+830. Acestea vor consta atât în lucrări de întreținere a platformei drumului, cât și de refacere a trotuarelor cu pavaj din dale de beton.

36 de noduri noi pe autostrăzile din România. Se face și cel de la Ciurila

Pe rețeaua de autostrăzil din România vor fi construite 36 noi noduri rutiere, a transmis, miercuri, secretarul de stat în Transporturi, Irinel Scrioșteanu.

Scrioșteanu a explicat că cele 36 noi noduri rutiere vor contribui la creșterea capacității de trafic și îmbunătățirea conectivității la nivel de rețea de infrastructură rutieră națională.

“Realizarea acestor noduri rutiere reprezintă o strategie de conectivitate suplimentară între drumurile de mare viteză (autostrăzi și drumuri expres) și zonele în curs de dezvoltare, atât pentru a crește sustenabilitatea infrastructurii de mare viteză, cât și a consolidării dezvoltării unor zone economice”, precizează Irinel Scrioșteanu.

Astfel, potrivit secretarului de stat din Transporturi, a fost publicată în SEAP documentația de atribuire pentru realizarea a încă 3 noi noduri rutiere pe trei autostrăzi diferite, după cum urmează:

– Nod rutier Clinceni, localizat în zona localității Clinceni (Ilfov), Lotul 3 Sud al Autostrăzii Bucureștiului A0
– Nod rutier Borcea (km 131+500), localizat pe Autostrada Soarelui A2, tronson Drajna – Fetești
– Nod rutier Cochirleanca (km 15+500), localizat pe Autostrada Moldovei A7, tronson Buzău – Focșani

Termenul de depunere a ofertelor este 18 martie.

Oficialul a amintit că a fost desemnat câștigătorul pentru elaborarea documentației tehnice pentru realizarea a două noduri rutiere de descărcare a Drumului Expres Craiova-Pitești, într-o perioada de 8 luni de la data semnării contractului și cu o valoare de 1,25 milioane lei, fără TVA:

– Nod rutier la Colonești (județul Olt) descărcare în DN65
– Nod rutier la Sușeni (județul Argeș) descărcare în DJ659

Întrucât construcția Drumului Expres Craiova-Pitești a încurajat dezvoltarea economică a zonelor traversate, a fost generat valori de trafic suplimentare, motiv pentru care, la solicitarea și în colaborarea cu autoritățile publice locale din Sușeni și Colonești, vor fi dezvoltate aceste două noduri rutiere, crescând astfel eficiența Drumului Expres.

Pe lângă cele cinci noduri rutiere menționate mai sus, pe rețeaua de autostrăzi a României vor fi construite încă 22 de noduri rutiere, aflate în diferite stadii:

Autostrada Bucureștiului – A0

– Pantelimon DN3 (km 48) – sectorul A0 Nord – stadiu: în curs de finalizare studiu de fezabilitate
– Ștefăneștii de Jos/Dascălu – localizat la intersecția DJ200 cu A0 – stadiu: în procedura de licitație (evaluare ofertanți)

Autostrada A1

– Ungureni (km 53) – sectorul București-Pitești – stadiu: contractul este semnat și se află în etapa I de proiectare, în care se stabilesc tipul, poziția și caracteristicile nodului rutier (AMC)
– Ioneşti (km 73+100) – Intersecția A1 cu DJ702F – stadiu: în licitație pentru execuție lucrări
– Cruceni (km 528+509) – intersecție cu DJ682G – stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
– Bethausen (km 450) – Intersecția A1 cu DJ609, la limita comunelor Bethausen și Traian Vuia – stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
– Recaș (km 485+030) – Intersecția cu DJ609E – stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
– Cugir (km 326+155) – Intersecția cu DJ704 – stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
– Santuhalm (km 362+813) – Intersecția cu DJ129 – stadiu: în etapa I de proiectare (SF)

Autostrada Soarelui A2

– Ovidiu (km 146) – sectorul Fetești – Cernavodă – stadiu: contractul este semnat și se află în etapa I de proiectare, în care se stabilesc tipul, poziția și caracteristicile nodului rutier (AMC)
– Dunărea (km 157) – sectorul Fetești – Cernavodă – stadiu: contractul este semnat și se află în etapa I de proiectare, în care se stabilesc tipul, poziția și caracteristicile nodului rutier (AMC)
– Peștera (km 181) – sectorul Cernavodă – Constanța – stadiu: contractul este semnat și se află în etapa I de proiectare (SF)
– Dragoș Vodă (km 90+100) – Intersecția DN3A cu A2 – stadiu: în licitație pentru execuție lucrări

Autostrada A3

– Gruiu (km 36+700) – Intersecția A3 cu DJ101C Gruiu/Nuci – stadiu: în licitație pentru execuție lucrări
– Ciurila (km 33+000) – secțiunea 2B Câmpia Turzii – Gilău – stadiu: se află în etapa I de proiectare și de obținere avize
– Românași (km 26) – sectorul Poarta Sălajului – Nusfălau – stadiu: în pregătire documentație de atribuire
– Ludus (km 18+000) – secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii – stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
– Săndulești (km 17+000) – secțiunea 2B Câmpia Turzii – Gilau – stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
– Craşna (km 52+000) – secțiunea 3B Mihăilesti – Suplacu de Barcău – stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
– Spinuş (km 39+940) – intersecție cu DN1P – stadiu: în etapa I de proiectare (SF)

Autostrada Moldovei A7

– Dumbrava – Nod de descărcare în zona localității Dumbrava, după conexiunea autostrăzii A7 cu A3 – stadiu: contractul este semnat și se află în etapa I de proiectare, în care se stabilesc tipul, poziția și caracteristicile nodului rutier
– Adjud – se află în etapa de proiectare (SF) și de depunere documentație pentru obținere Certificat Urbanism

Dar și încă 7 noduri rutiere care vor asigura conectivitatea noilor drumuri radiale cu Autostrada Bucureștiului A0 şi cu infrastructura locală din proximitate:

– Nod rutier nou între localitățile Domnești și Ciorogârla (Drumul Radial 1) – stadiu: în proiectare
– Nod rutier nou în zona localității Dragomirești-Vale și orașului Chitila (Drumul Radial 3) – stadiu: în evaluare ofertanți
– Nod rutier nou în zona localităților Mogoșoaia, Corbeanca și Buftea, care va asigura conexiunea și cu Drumul Expres București – Târgoviște (Drumul Radial 4) – stadiu: în proiectare
– Nod rutier nou în zona localităților Tunari și Balotești, care va fi nod comun cu legătura la Terminalul 2 al Aeroportului Internațional Henri Coandă Otopeni (Drumul Radial 5) – stadiu: în pregătire documentație de atribuire
– Nod rutier nou în zona localităților Afumați și Găneasa (Drumul Radial 6-7) – stadiu: în pregătire documentație de atribuire
– Nod rutier nou în zona localităților Berceni și Vidra (Drumul Radial 9) – stadiu: în proiectare
– Nod rutier nou în zona orașului Măgurele și Dărăşti, care va asigura conexiunea şi dintre Drumul Radial 10, A0 și Autostrada București – Alexandria (Drumul Radial 10) – stadiu: în proiectare

Scrioșteanu a adăugat că are și din partea autorităților locale din județul Iași solicitare de realizare noi noduri rutiere pe Autostrada Unirii A8, care să îi crească conectivitatea și care să țină cont de strategia de dezvoltare locală și regională, lucru care a fost discutat inclusiv cu societatea civilă și Camera de Comerț și Industrie Iași.

error: Content is protected !!