Aeroportului Internaţional Cluj se extinde cu investiții de 80 milioane de euro. Sute de muncitori lucrează pe cele 10 şantiere

Cele mai mari aeroporturi din ţară vor finaliza investiţii de aproape 670 milioane euro în acest an care au vizat modernizarea şi extinderea terminalelor. Printre acestea se numără și Aeroportul din Cluj.

Investiţiile în aeroporturile locale ar urma să crească considerabil traficul de pasageri. Astfel, David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, spune că aceste investiţii vor permite procesarea unui număr tot mai mare de pasageri. Estimările sale sunt că traficul va ajunge la circa 50 de milioane de persoane până în 2040. Anul trecut, aeroporturile locale au înregistrat un trafic de 25 milioane de pasageri, scrie zf.ro.

Aeroportului Internaţional Cluj se extinde cu investiții de 80 milioane de euro. Sute de muncitori lucrează pe cele 10 şantiere 1

Pe şantierele Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca se lucrează de zor.

Conducerea are ținte îndrăznețe, iar în cațiva ani se dorește atingerea cifrei de 7 milioane de pasageri pe an. Totuși, pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie de investiții importante și de un nou terminal.

Proiectul prevede extinderea Terminalului Plecări cu aproximativ 7.200 mp, prin crearea a două noi porți de îmbarcare pentru zboruri externe și o poartă pentru cele interne. De asemenea, și platforma de staționare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 mp.

Sute de muncitori lucrează pe cele 10 şantiere la Aeroportul International Cluj. Este vorba despre investiţii importante în infrastructură, extinderea terminalului, platformelor, investiţii în securitate, siguranţă, informează Ziua de Cluj. 

“Aeroportul clujean se modernizează cu cele peste 80 de milioane de euro din venituri proprii şi fonduri europene. În 2024 vom putea prezenta un aeroport modern”, a transmis la sfârşitul anului trecut directorul aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo.

error: Content is protected !!