Mall în jurul Cluj Arena. Alin Tișe: „Avem în plan să creăm un mall în jurul arenei care să producă venituri și mai mari”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit despre ce planuri are instituția pe care o conduce pentru stadionul din Parcul Central. Acesta își dorește ca stadionul să devină un mini-mall.

„Ne dorim să continuăm pe această linie, iar acest stadion să se autofinanțeze în totalitate. Este foarte complicat. Poate că stadionul ar necesita modificări în exterior, în arhitectură, să ai mai multe magazine, spații comerciale, să creezi un mall sportiv sau chiar un mall de magazine. Imaginați-vă dacă la nivelul de intrare ar fi numai magazine, ar fi un mini-mall în zona respectivă.

Mall în jurul Cluj Arena. Alin Tișe: „Avem în plan să creăm un mall în jurul arenei care să producă venituri și mai mari” 1

Gândiți-vă câți bani ar aduce și asta. Avem în plan multe astfel de acțiuni și ne dorim să facem asta. Ținta noastră este să fie o arenă care să se autofinanțeze în România. Suntem numărul 1 în țară și la acest capitol.

Desigur, nici chiriile nu sunt foarte mari. De exemplu, Arena Națională se închiriază pentru un meci cu aproximativ 40.000 de euro primul inel, iar la noi, la Cluj Arena, stadionul se închiriază cu 4.000 de euro.

Am fi avut venituri mult mai mari dacă am fi procedat și noi astfel, dar credem că nu de aici ar trebui să vină banii, din a copleși o echipă sau a stabili tarife mari pentru populație, ca oamenii să nu și le permită. Deci cum am spus, avem în plan să creăm un mall în jurul arenei care să producă venituri și mai mari”, a declarat Alin Tișe, citat de Ziua de Cluj.

În anul recent încheiat, stadionul aflat sub autoritatea forului administrativ județean a obținut venituri în sumă totală de 5.947.929,40 lei. Astfel, în ultimii cinci ani, veniturile realizate din exploatarea stadionului Cluj Arena au crescut constant, respectiv cu cca. 23% față de anul 2019, excepție făcând doar anii pandemici 2020 și 2021.

Cele mai importante cinci surse de venituri ale Consiliului Județean Cluj, în 2023, la stadionul Cluj Arena:

• Concerte/festivaluri/competiții: 1.257.819 lei
• Chirii permanente/chirii săli de conferință, multifuncțională, VIP: 1.174.570 lei
• Meciuri de fotbal (U Cluj, Olimpia Cluj și C.E. de Fotbal U21): 440.522 lei
• Taxe de parcare: 436.817 lei
• Taxe pentru afișarea de publicitate: 143.570 lei

error: Content is protected !!