„SlanăFest” revine la Cluj. Pe clujeni îi așteaptă cârnați, șuncă, slănini, feluri și feluri de cașcaval și brânzeturi

Updated on ianuarie 29, 2024 O nouă ediție „SlanăFest” va avea loc la în această săptămână. Târgul micilor producători se deschide joi, 1 februarie, de la ora 14:00, în curtea cafenelei Bulgakov din Cluj Napoca.

Veniți și treceți pragul cu slănini alese, juriul pe cele mai bune le va culege!

„SlanăFest” revine la Cluj. Pe clujeni îi așteaptă cârnați, șuncă, slănini, feluri și feluri de cașcaval și brânzeturi 1

Seria de evenimente gastro-culturale, inițiată cu 14 ani în urmă la o cafenea din Cluj, a devenit – putem spune cu puțină indulgență – aproape o mișcare generatoare de tradiție în tot Ardealul, căci de-a lungul anilor, numeroase localități au fost inspirate de această sărbătoare denumită SlanăFest.

La Cluj acest eveniment atractiv de delicios sau delicios de atractiv, la care publicul se poate delecta cu bunătățile expuse de 22 de mici producători, este găzduit anul acesta pentru a cincea oară de Cafeneaua Bulgakov.

În cele cinci zile de târg al micilor producători (între 1 și 4 februarie) veți putea gusta toate bunătățile posibile și imposibile: cârnați, șuncă, slănini, feluri și feluri de cașcaval și brânzeturi, muștar, miere, siropuri, gemuri, vinuri și pălinci, toate una și una. 

Iar dacă v-ați dori să vă completați experiența „afumată” și cu alte bunătăți de-ale gurii, găsiți și în meniul Bulgakov o mulțime de delicii. 

Competiția sortimentelor de slănină, șuncă și cârnați va avea loc sâmbătă, 3 februarie, între orele 15:00 și 17:00.

Tot sâmbătă seara, de la ora 20:00, începe tradiționala degustare de vinuri cu slănină, iar rezervările pentru participanți se fac printr-un SMS la numărul de telefon 0741915082.

Dacă ai și tu pregătite bunătăți afumate preparate acasă, slănină, cârnați, șuncă sau alte produse, nu rata înscrierea la MARELE concurs, deoarece vei avea parte nu doar de o companie plăcută, dar te poți alege și cu creații artizanale valoroase și unice”, au transmis organizatorii.

error: Content is protected !!