Cel mai dificil lot din Autostrada Transilvania are câștigător. Lucrările de 2 miliarde de euro includ și Tunelul Meseș lung de 3 kilometri

Updated on ianuarie 29, 2024 Asocierea condusă de constructorii turci MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. a câștigat contractul de 2 miliarde euro pentru segmentul cu tunelul Meseș al Autostrăzii Transilvania.

Asocierea MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. (Leader),OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. a îndeplinit cel mai mare punctaj, conform informațiilor obținute în exclusivitate de Gândul, pentru a câștiga contractul de proiectare și execuție a unui segment din Autostrada Transilvania care include și Tunelul Meseș, lung de aproape trei kilometri.

Cel mai dificil lot din Autostrada Transilvania are câștigător. Lucrările de 2 miliarde de euro includ și Tunelul Meseș lung de 3 kilometri 1

Este vorba de contractul „Proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B3: Poarta Sălajului – Zalău, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș și Subsecțiunea 3B4: Zalău – Nușfalău”, care are o valoare maximă la 8.847.104.999 de lei, fără TVA.

„Obiectul contractului îl reprezintă Proiectarea și Execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B3: Poarta Sălajului – Zalău, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș și Subsecțiunea 3B4: Zalău – Nușfalău în lungime de aproximativ 41 km, din care aproximativ 2,8 km de tunel, în conformitate cu prevederile contractului de lucrări”, arată documentele urcate în SEAP.

Durata contractului este de 138 de luni și cuprinde: 18 luni perioada de proiectare, 60 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Data-limită pentru depunerea ofertei a fost pe 28 august 2023, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Conform anunțului publicat în SEAP, pe 23 ianuarie s-a finalizat evaluarea pentru calificare și tehnică, chiar dacă data limită era marțea viitoare, 30 ianuarie.

error: Content is protected !!