Video Cluj: Un țurțur uriaș căzut de pe un TIR sparge parbrizul unei mașini. Mărturia șoferului clujean: „Dacă trăgeam dreapta, intram sub TIR şi dacă trăgeam stânga eram în parapet”

Updated on ianuarie 24, 2024 O tragedie a fost evitată la limită de un șofer din Cluj. Bărbatul s-a trezit cu un țurțur uriaș înfipt în parbriz, în timp ce încerca să depășească un TIR, scrie Digi 24.

Șoferul din Cluj: Două bucăţi de gheaţă au fost, una a căzut pe plafon şi un pe geam. Dacă trăgeam dreapta, intram sub TIR şi dacă trăgeam stânga eram în parapet. Sau, dacă frânam brusc, intra cel din spatele meu în spate.

Video Cluj: Un țurțur uriaș căzut de pe un TIR sparge parbrizul unei mașini. Mărturia șoferului clujean: „Dacă trăgeam dreapta, intram sub TIR şi dacă trăgeam stânga eram în parapet” 1

A avut noroc şi prezenţă de spirit. A reuşit să tragă în siguranţă pe dreapta şi să-l oprească şi pe şoferul de TIR.

Șoferul de TIR: Sunaţi-l pe dumnealui. nu aveam gram de gheaţă pe prelată. Nu ştiu cum a rămas aia acolo!

După ninsorile abundente din ultimele zile, şoselele din România s-a umplut de maşini pe care şoferii “au uitat” să le cureţe.

Cristian Andrieș, Direcția Rutieră a Poliției Române: Legislaţia rutieră prevede sancţionarea conducătorilor de autovehicule care se află în trafic şi conduc un autovehicul având parbrizul, luneta sau geamurile laterale necurăţate, de natură a estompa vizibilitatea. Conducătorul de autovehicul va avea de achitat în această situaţie o amendă de 742,5 roni, amendă pe care o poate achita în 15 zile.

Alex Prunean, reporter Observator: Înainte de a porni la drum, şoferii au obligaţia de a curăţa gheţa sau zăpada nu doar de pe parbriz, luneta sau geamurile laterale, ci şi de pe numărul de înmatriculare. În caz contrar, riscă între 6 şi 8 puncte amendă. Sancţiunea ajunge până la 3300 lei dacă de pe roţi sau caroserie se desprind materiale sau substanţe ce pun în pericol siguranţa circulaţiei, indiferent că vorbim de noroi, gheaţă sau zăpadă.

În cazul în care o bucată de zăpadă avariază o altă maşină, procedura pentru recuperarea pagubei poate fi anevoioasă. Clujeanul a reuşit să se înţeleagă amiabil cu şoferul camionului care i-a dat 1300 de lei pentru a-şi repara parbrizul. E fericit că a scăpat ieftin şi cu viaţă.

ACCIDENT în județul Cluj: Și-a făcut mașina praf într-un… gard

Salvatorii clujeni au participat în seara de 23 ianuarie la o intervenție la un accident rutier petrecut în localitatea Fizeșu Gherlii din județul Cluj.

Video Cluj: Un țurțur uriaș căzut de pe un TIR sparge parbrizul unei mașini. Mărturia șoferului clujean: „Dacă trăgeam dreapta, intram sub TIR şi dacă trăgeam stânga eram în parapet” 2 Video Cluj: Un țurțur uriaș căzut de pe un TIR sparge parbrizul unei mașini. Mărturia șoferului clujean: „Dacă trăgeam dreapta, intram sub TIR şi dacă trăgeam stânga eram în parapet” 3

La locul accidentului, pompierii găsit o mașină făcută praf după ce șoferul a intrat cu ea în gardul unei proprietăţi ajungând cu mașina până în curte.

Conform primelor verificări, polițiștii au constatat că un tânăr, de 25 de ani, din comuna Cămărașu, care conducea o autoutilitară înspre municipiul Gherla, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare într-o curbă la stânga, intrând în coliziune cu un stâlp de telecomunicații și cu gardul unui imobil.

În urma evenimentului, bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Testarea cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă“, a transmis IPJ Cluj în dimineaţa de miercuri, 24 ianuarie, conform Ziua de Cluj.

error: Content is protected !!