(Video) Fabrica de 60 de milioane de euro din Cluj este aproape finalizată. Va genera peste 400 de locuri de muncă

Updated on ianuarie 23, 2024 Fabrica STADA Turda se află pe ultima sută de metri cu pregătirile. Până acum, STADA a investit în viitoarea fabrică de medicamente de la Turda peste 60 de milioane de euro.

Cu o investiție de peste 60 mil euro, această nouă facilitate de producție este amplasată în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat.

(Video) Fabrica de 60 de milioane de euro din Cluj este aproape finalizată. Va genera peste 400 de locuri de muncă 1

Noua unitate de producție și ambalare va cuprinde inițial 9 linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), dintre care primele 3 linii au sosit deja și sunt în curs de calificare. Cu o capacitate maximă de peste 160 milioane cutii produs farmaceutic pe an, Fabrica de la Turda va fi una dintre cele mai moderne facilități de producție din Europa, scrie turdanews.ro.

Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 mp și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12. Întreaga suprafață a terenului achiziționat este de 100.000 mp și permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței și raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Produsele finite din unitatea din Turda – atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produse farmaceutice eliberate fără prescripție medicală – sunt destinate să deservească cu preponderență România si piețele din Europa, în care grupul STADA își desfășoară operațiunile.

Termenul de finalizare a facilității de producție este planificat pentru luna iunie 2024, urmând ca apoi, să înceapă etapa obținerii autorizațiilor necesare, obiectivul fiind ca în luna octombrie 2024 să poată ieși pe porțile fabricii primele camioane cu medicamente.

error: Content is protected !!