(Foto) Casă interbelică din Cluj-Napoca, recent renovată, a stârnit admirația arhitecților: „Minunat din toate punctele de vedere”

Updated on ianuarie 23, 2024 O clădire veche de aproape 100 de ani, din Cluj Napoca, a fost readusă la viață, iar ce a ieșit este incredibil. Fotografia sa a fost postată pe rețelele sociale, iar internauții au avut numai cuvinte de laudă la adresa echipei care a renovat locuința construită în 1936.

Clădirea a avut nevoie de intervenții radicale pentru a putea fi locuită din nou, iar arhitectul a ținut cont de colțul curbat dinspre latura de sud-est.

(Foto) Casă interbelică din Cluj-Napoca, recent renovată, a stârnit admirația arhitecților: „Minunat din toate punctele de vedere” 1
(sursa foto e-zepelin.ro)

După reabilitare, din subsol a dispărut garajul. Pentru relaxare, imobilul dispune și de o curte cu gazon. La parter există bucătăria și camera de zi, cu acces direct către peluză și grădină. La etajul 1, liftul și scara duc înspre două dormitoare, o baie și un dressing deschis, tratat ca un spațiu de locuit, și către o terasă acoperită, ce dă tot către grădină, scrie adevarul.ro.

În sfârșit, șarpanta veche este înlocuită de un al doilea etaj, compus dintr-o serie de terase descoperite, acoperite sau semiacoperite. Priveliștea asupra orașului e impresionantă.

Rezultatul e un surprinzător Art Deco de secol XXI, spun specialiștii, iar internauții s-ar grăbit să admire clădirea și să spună că au mai văzut ceva similar și în alte țări.

(Foto) Casă interbelică din Cluj-Napoca, recent renovată, a stârnit admirația arhitecților: „Minunat din toate punctele de vedere” 2

„Minunat din toate punctele de vedere. Linii simple, frumos curate, frumos echilibrate și îmi place” – Airlie Circuitt.

„Există o casă asemănătoare în centrul orașului Dobrici, Bulgaria, dar nu știu când a fost construită. Este situat pe strada Adriana Budevska, langa Obrednia Dom, dar nu am poza. Este aproape la fel” – Zhivko Nedev.

„Multe ca asta și în București” – Remus Dominic.

„Îmi plac blocurile de sticlă și modul în care gardul și porțile repetă designul” – Maggie Clayton.

(Foto) Casă interbelică din Cluj-Napoca, recent renovată, a stârnit admirația arhitecților: „Minunat din toate punctele de vedere” 3 (Foto) Casă interbelică din Cluj-Napoca, recent renovată, a stârnit admirația arhitecților: „Minunat din toate punctele de vedere” 4 (Foto) Casă interbelică din Cluj-Napoca, recent renovată, a stârnit admirația arhitecților: „Minunat din toate punctele de vedere” 5

„Design frumos în simplitatea sa” – Emanuel Valentine Cerra.

error: Content is protected !!