Cluj Napoca, cel mai sigur oraș din România și pe locul 25 la nivel mondial

Updated on ianuarie 15, 2024 România ocupă cinci poziţii în clasamentul celor mai sigure o sută oraşe din lume. Conform clasamentului intocmit de Numbeo, cea mai bună clasare a obţinut-o oraşul Cluj-Napoca, care ocupă poziţia cu numărul 25 în acest top. Acesta este urmat de un alt oraş important al României, Timişoara, care ocupă locul 32. Braşovul este un alt punct de reper când vine vorba despre oraşe în care cetăţenii se simt în siguranţă, ocupând poziţia cu numărul 54.

Capitala României, Bucureşti, este pe locul 66, în urcare cu o poziţie faţă de clasamentul anterior. Iaşiul, capitala Moldovei, a reuşit să se claseze pe poziţia cu numărul 88, fiind considerat un oraş foarte sigur pentru cetăţeni, informează adevarul.ro.

Cluj Napoca, cel mai sigur oraș din România și pe locul 25 la nivel mondial 1

Care sunt cele mai sigure oraşe din lume

(Foto Facebook Visit Cluj)

Potrivit raportului Numbeo, Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite este cel mai sigur oraș din lume pentru al șaselea an consecutiv, cu un scor de 88,2, din maximum de 100.

Alte orașe care s-au clasat în primele cinci locuri sunt Doha din Qatar, Taipei din Taiwan și Sharjah și Dubai din Emiratele Arabe Unite. Toate aceste orașe se laudă cu un nivel scăzut de infracționalitate și sunt considerate destinații sigure pentru oamenii care doresc să se mute acolo sau să își petreacă o vacanță.

Pentru a măsura siguranța unui oraș, Indicele NUMBEO a clasificat 424 de orașe din întreaga lume, luând în considerare următorii factori:

  • Nivelul criminalității
  • Siguranța mersului pe jos în timpul zilei și al nopții
  • Tâlhării sau jafuri și furturi de autovehicule
  • Atacuri fizice din partea străinilor
  • Insulte sau hărțuiri din partea cuiva
  • Atacuri fizice pe baza culorii pielii, originii etnice, genului sau religiei
  • Persoane care utilizează și comercializează droguri
  • Infracțiuni contra proprietății și infracțiuni violente

Pe baza acestor factori, orașele primesc un scor între 0 și 100.

error: Content is protected !!