(Video) El este omul care a adoptat cățelul abandonat în Cluj: „Cățelul a fost adoptat de un om bun. Un om simplu, de la țară, care a aflat povestea”

Updated on ianuarie 10, 2024 Un câine care scheuna înfiorător în fața unei case din Gherla a stârnit compasiune în rândul trecătorilor. Incidentul a avut loc duminică, pe strada Gării. O tânără a auzit cu disperare zgomote puternice de plânset și scheunat în apropiere. Îngrijorată de starea animalului, ea a mers să vadă ce se întâmplă și a descoperit un câine disperat și speriat, în fața porții unei case.

Tânăra a luat legătura cu Poliția Locală pentru a cere ajutor. Un echipaj s-a deplasat imediat la fața locului pentru a gestiona situația. Au urmat câteva minute de încercări de dialog dintre polițiștii locali și proprietarul casei, care refuza să-și asume responsabilitatea pentru câine și să găsească o soluție în interesul acestuia.

(Video) El este omul care a adoptat cățelul abandonat în Cluj: „Cățelul a fost adoptat de un om bun. Un om simplu, de la țară, care a aflat povestea” 1

În cele din urmă, după o discuție tensionată, proprietarul a ieșit din casă și a declarat că poate să ia câinele oricine dorește, pentru că nu îl mai dorește în gospodărie, informează stiripesurse.ro.

„Acest cățel a fost abandonat. Poarta pe care sare este a celui pe care l-a considerat “omul lui”. Îl vrea înapoi și nu înțelege de ce nu îi mai deschide. Se cațără pe poartă și plânge. E obosit, deja, nu înțelege ce i se întâmplă și se așează tot în poartă.

De partea cealaltă a gardului, este fostul lui stăpân. Mai are doi câini și pe el nu-l mai vrea, le-a spus polițiștilor. Nu vreau să-l numesc în vreun fel și nici nu o să vă zic ce i-aș face pentru fapta lui. Poliția Aimalelor a venit și a constatat că animalul nu e în pericol. Ca să constate și abandonul e nevoie de anchetă extinsă, spun ei, nu e suficient ca omul să spună că e al lui și nu-l mai vrea. Deci legea aia tare care prevede amenzile alea mari pentru abandonul animalelor, între 3.000 și 12.000 lei, stau în pixul unor milițieni de carton. Poliția, animalelor! Aș spune eu, mai bine.

S-au implicat polițiștii locali. Au scris ei o amendă de cât au putut, 500 de lei. Și cam atât pentru stăpânul…

Se întâmplă în Cluj. Povestea are final fericit. Cățelul a fost adoptat de un om bun. Un om simplu, de la țară, care a aflat povestea. Sunt convinsă că animalul va fi bine și va trece de experiența asta traumatizantă, alături de omul lui de acum. Și mă înclin în fața lui.
Morala acestei povești este simplă: nu adoptați și nu cumpărați animale dacă nu sunteți convinși că le vreți sau că veți avea grijă de ele. Un animal are nevoie de timp, iubire și de bani! Da. Și bani. Că nu mănâncă pietre. Iar abandonul este traumatizant. Știți de ce? Pentru că animalul ăla iubește necondiționat, chiar și un stăpân dobitoc. Și niciodată nu se așteaptă să fie părăsit. Și nici nu înțelege ce i se întămplă sau de ce i se întâmplă”, a scris pe Facebook jurnalista Sonia Simionov.

Amendă dată de Poliție

Polițiștii au continuat activitățile în acest caz, fiind identificat proprietarul animalului, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Gherla.

„La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu, în urma unor informații apărute în mediul online și s-au deplasat la fața locului. Din verificările efectuate la acea locație a rezultat că exemplarul canin a fost adoptat de o altă persoană, aflându-se în afara pericolului.

Polițiștii au continuat activitățile în acest caz, fiind identificat proprietarul animalului, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Gherla. Acesta a fost sancționat contravențional cu amenda in valoare de 15.000 lei, pentru lipsa sterilizare, lipsa microcipare și abandon”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.

Cățelul a fost adoptat

Un iubitor de animale a manifestat dorința de a prelua câinele și a oferit să-l adopte în casa sa. El s-a deplasat rapid la adresa indicată și l-a dus pe patrupedul nefericit cu mașina acasă, într-un sat în apropiere de Gherla, unde i-a oferit un adăpost cald și sigur.

El este omul care a adoptat cățelul abandonat în Cluj. Am zis să vă arăt și imaginile cu momentul în care cățelul abandonat și omul lui se împrietenesc. Câinele e vizibil speriat, e timid și traumatizat după ce vechiul lui stăpân l-a aruncat pe stradă, dar pare că-l place pe noul lui om. Eu cred că va fi bine”, a mai transmis Sonia Siminov.

error: Content is protected !!