(Video) „Înainte de răsărit”. Cum arată traficul dinspre Florești spre Cluj Napoca dimineața

Updated on noiembrie 10, 2023 Rețeaua de drumuri care leagă comuna Florești de Cluj-Napoca rămâne insuficientă pentru a face față traficului crescut. Drumurile existente nu au fost dimensionate pentru volumul mare de vehicule care circulă pe ele, ceea ce duce la aglomerare și întârzieri. Deși există servicii de transport public între Florești și Cluj-Napoca, acestea nu sunt suficient de eficiente pentru a atrage un număr semnificativ de călători. Mulți locuitori preferă în continuare să folosească mașina personală.

Locuitorii care trebuie să se deplaseze între Florești și Cluj-Napoca se confruntă zilnic cu drumuri aglomerate, întârzieri și stres. Timpul petrecut în trafic poate afecta calitatea vieții și timpul petrecut cu familia sau în activități de agrement.

(Video) „Înainte de răsărit”. Cum arată traficul dinspre Florești spre Cluj Napoca dimineața 1

La orele de vârf, dimineața și seara, traficul între cele două localități devine o problemă serioasă. Într-un videoclip postat pe Youtube se poate observa cum arată traficul dimineața, atunci când cei din Florești merg către muncă și școală.

„Traficul matinal în orașele aglomerate poate fi spectaculos, dacă îl privești din depărtare. De la sol e mai enervant”, se arată în descrierea videoclipului.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca: Primăria prelungește până la 13 noiembrie termenul pentru depunerea ofertelor la contractul de 3,5 miliarde lei

Centura Metropolitană care ar putea să rezolve o mare parte din problemele traficului dinspre Florești suferă noi amânări.

Primăria Cluj-Napoca a prelungit până luni, 13 noiembrie, termenul-limită pentru depunerea ofertelor la contractul de 3,5 miliarde lei pentru proiectarea și execuția Centurii Metropolitane. Marți, 7 noiembrie, era termen stabilit pentru depunerea ofertelor (după alte trei termene), dar la cererea constructorilor procedura s-a prelungit cu câteva zile, potrivit unui anunț al municipalității clujene.

„Termenul la licitația pentru centura metropolitană a fost prelungit până luni, 13 noiembrie 2023, la solicitarea mai multor participanți. Licitația figurează in stadiul ”suspendata” deoarece a fost trimisa spre validare o erata de prelungire a termenului limita de depunere oferte, pentru data de 13.11.2023, ora 15,00. Este o actiune ce trebuie luată din punct de vedere procedural, avand in vedere ca termenul de depunere oferte era stabilit pentru 07.11.2023, ora 15,00. Precizam ca am luat aceasta decizie la solicitarea transmisa din partea mai multor operatori economici interesati. In momentul publicarii eratei de prelungire, procedura va figura din nou in stadiul „in desfasurare””, a transmis Primăria Cluj-Napoca, potrivit economedia.ro.

Primăria Cluj-Napoca a lansat pe 14 iulie 2023 a doua licitație pentru proiectarea și execuția centurii Metropolitane, Drum Expres cu o lungime de 24 de kilometri și alți 20 km drumuri de legătură.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca este o investiție estimată la 920 de milioane de euro care va fi realizată în 2 etape. Centura Metropolitană, proiect cu indicativ „Drum TransRegio Feleac T 35” va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover respectiv galerie cu forare subterană.

Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură. Licitația a fost lansată pe un caiet de sarcini cu probleme, susține Horațiu Cosma, fost secratar de stat în Ministerul Transporturilor.

„Zeci de documente și studii au fost ”uitate” la momentul lansării licitației și au tot fost lipite la documentație în ultimele săptămâni, împreună cu nenumărate ”clarificări din oficiu. Și, de frică că iar nu vine niciun constructor la o așa documentație ”de calitate”, Boc a amânat cu încă o lună termenul pentru depunerea ofertelor. Și probabil va mai urma o nouă amânare și tot așa”, spune el.

error: Content is protected !!