(Foto) S-a deschis circulația pe cel mai nou drum din Cluj Napoca. O nouă legătură pe axa nord-sud

Updated on noiembrie 3, 2023 S-a finalizat modernizarea zonei străzilor Calea Mănăștur – Calea Moților – Uzinei Electrice – Oțetului – Mărginașă. Începând de azi s-a pus în funcțiune instalația de semaforizare de la intersecția străzilor Oțetului-Ilie Măcelaru-Uzinei Electrice. Astfel, trecerea prin intersecție se va realiza cu respectarea fazelor de semaforizare implementate.

Ca și element de noutate adus de noua organizare geometrică a intersecției este permiterea circulației atât dinspre strada Uzinei Electrice, cât și dinspre strada Ilie Măcelaru spre strada Oțetului, către Calea Mănăștur.

(Foto) S-a deschis circulația pe cel mai nou drum din Cluj Napoca. O nouă legătură pe axa nord-sud 1

Măsura are drept scop creșterea siguranței tuturor participanților la trafic care circulă prin această intersecție.

Detalii legate de proiectul Regenerarea urbană a zonei străzilor Calea Mănăștur – Calea Moților – Uzinei Electrice – Oțetului – Mărginașă:

Contractor: SC ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI ARL CLUJ SA

Valoare contract de proiectare și execuție (actualizat): 29.478.260,67 lei fără TVA

(Foto) S-a deschis circulația pe cel mai nou drum din Cluj Napoca. O nouă legătură pe axa nord-sud 2 (Foto) S-a deschis circulația pe cel mai nou drum din Cluj Napoca. O nouă legătură pe axa nord-sud 3

Durata de proiectare și execuţie a lucrării: 23 luni (lucrările au început în data de 10 ianuarie 2022)

Sursa de finanţare: buget local

Prin acest obiectiv s-a prevăzut modernizarea străzilor Calea Mănăștur, Calea Moților-intersecție cu strada George Coșbuc, strada Uzinei Electrice, strada Oțetului și Strada Mărginașă.

Modernizarea coridorului pe axa est-vest s-a realizat prin reducerea suprafeței carosabile, rezultând pe Calea Mănăștur 4 benzi de circulaţie cu gabarit redus, având fiecare lăţimea de 3 m.

Pentru axa nord-sud s-a prevăzut realizarea unei artere directe, care să asigure legătura rutieră, velo și pietonală in mod direct, pe traseul Pod Garibaldi – Str. Uzinei Electrice – Str. Oțetului – Str. Mărginașă, prin realizarea exproprierilor necesare și construirea unui pod peste Pârâul Morii, însoțite de extinderea străzii Oțetului la 4 benzi de circulație, introducerea de benzi ciclabile pe ambele sensuri de circulație și extinderea spațiilor destinate trotuarelor.

(Foto) S-a deschis circulația pe cel mai nou drum din Cluj Napoca. O nouă legătură pe axa nord-sud 4 (Foto) S-a deschis circulația pe cel mai nou drum din Cluj Napoca. O nouă legătură pe axa nord-sud 5 (Foto) S-a deschis circulația pe cel mai nou drum din Cluj Napoca. O nouă legătură pe axa nord-sud 6 (Foto) S-a deschis circulația pe cel mai nou drum din Cluj Napoca. O nouă legătură pe axa nord-sud 7

Pe strada Mărginașă s-a prevăzut lărgirea la 3 benzi în zona intersecției cu Calea Mănăștur – Calea Moţilor, pentru asigurarea lățimilor minime necesare circulației auto în siguranță și pentru realizarea spațiului de încadrare pentru preselectarea direcției de circulație (stânga-dreapta).

Toate interesecțiile și trecerile de pietoni de pe segmentele de stradă asupra cărora s-a intervenit prin proiect au fost semaforizate, într-un sistem inteligent de management trafic, adaptiv și prevăzut cu sisteme de prioritizare a mijloacelor de transport public față de circulațiile auto private.

Lucrări importante in cadrul proiectului:

• plantare arbori noi cu grătare de protecție: 179 bucăţi

• plantare arbuști și plante perene: 6869 bucăţi

• suprafața totală spațiu verde: 885,19 mp

• realizare piste biciclete pe Calea Mănăștur-Calea Moților-str. Oțetului-str.Uzinei Electrice cu o lungime totală de 2608 ml

• mobiler urban (bănci, coșuri de gunoi, copertine stație bus Agronomie)

• pod nou peste Canalul Morii cu două benzi carosabile pe sens, trotuare și piste de biciclete

error: Content is protected !!