Clujenii sunt așteptați la inaugurarea celui mai nou traseu turistic. Are 6 puncte de belvedere

Updated on octombrie 27, 2023 Sâmbătă, 28 octombrie, clujenii sunt invitați la inaugurarea noului traseu Rusești-Dâlboacă-Colții Șoimului-Rusești. Salvamontiștii Salvamont-Salvaspeo Cluj au anunțat că cei interesați să participe la inaugurarea traseului o pot începând cu ora 9:30.

Punctul de întâlnire va fi în Rusești, în zona troiței de pe drum, pe lângă Pensiunea Denny.

Clujenii sunt așteptați la inaugurarea celui mai nou traseu turistic. Are 6 puncte de belvedere 1

„Așa cum știți din invitația lansată, sâmbătă, 28 octombrie, inaugurăm un nou traseu – spectaculos – în județul Cluj. Și, în premieră, inaugurarea va consta într-un tur ghidat al traseului Rusești-Dâlboacă-Colții Șoimului-Rusești.

Salvatorii montani din Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție din subordinea Consiliului Județean Cluj, vă vor aștepta, începând cu ora 9:30 în Rusești, în zona troiței de pe drum, pe lângă Pensiunea Denny: coordonate 46.69824 N și 23.15697 E.

Mașinile, noi am dori cât mai puține la cât mai mulți oameni, din pricini lesne de bănuit -locuri de parcare limitate și protejarea mediului – , le vom lăsa în zonă. Dacă vor fi prea multe mașini, cei ce sosesc mai târziu vor trebui să le lase în aval de locul de întâlnire. (Noi organizăm tura pe munte, deci nu ne apostrofați pentru locurile de parcare).

La ora 10:00 facem un scurt instructaj la intrarea în traseu și purcedem spre amonte, prin minunatul defileu al Someșului Cald. Parcurgem partea de defileu până la Dâlboacă (moara veche), apoi începem un urcuș prin pădure până spre crestă, la locurile de belvedere, șase la număr. Din creastă, apoi, urmând Dâmbul Lung spre Colții Tarniței (ultimul punct de belvedere), ne întoarcem la Rusești”, au transmis Salvamontiștii.

„OBLIGATORIU bocanci și o haină de ploaie. Îmbrăcămintea ar fi bine să fie tehnică și să vă echipați pe principiul straturilor. Temperatura nu se arată mai mare de 14 grade. Apoi, un rucsac mic cu apă, batoane sandwich-uri, etc., nu ar strica ceva de acoperit capul, o folie de supraviețuire.

Cine poate veni: oricine se simte în stare să parcurgă un traseu de lungime de circa 12,5 km cu o diferență de nivel pozitivă cumulată de peste 700 de metri în circa 5 -6 ore. Ce recomandăm noi: copii să aibă minim 8-9 ani și să mai fi umblat pe munte. Cățeii sunt bineveniți, nu sunt stâne pe traseu, dar prin Rusești se merge pe drum, în curți mai sunt ceva câini, deci să aveți obligatoriu lesă”, au adăugat salvamontiștii.

error: Content is protected !!