(Video) Cluj: Marele Dorel Vișan a primit titlul de “Cetățean de onoare” al comunei Tureni

Updated on octombrie 16, 2023 Dorel Vișan, a primit în weekend titlul de “Cetățean de onoare” al comunei Tureni. Vișan locuiește de ani buni în localitatea Mărtinești, parte a comunei Tureni.

„Unul dintre granzii dramaturgiei si cinematografiei românești, dar și un mare patriot – domnul Dorel Vișan – a primit titlul de “Cetățean de onoare” al comunei noastre.

(Video) Cluj: Marele Dorel Vișan a primit titlul de "Cetățean de onoare" al comunei Tureni 1

Distincția i-a fost oferită chiar de doamna primar, Elena Daniela Mănăilă, în cadrul unei ceremonii desfășurată astăzi.

“OAMENI EXTRAORDINARI. Maestrul Dorel Vișan, de astăzi cetățean de onoare al comunei Tureni, scriitorul Horea Bădescu, umoristul și dramaturgul Cornel Udrea. Oameni unul și unul ne-au făcut astăzi onoarea de a veni la Tureni.”, a precizat edilul comunei noastre, după ceremonie!”, potrivit unui comunicat al comunei Tureni.

Evenimentul a avut loc la Mărtineşti şi s-a bucurat de prezența unor persoane de marcă, din administrația și cultura autohtonă. “Aşa a vrut bunul Dumnezeu să cadă pe mine acest eveniment şi sper că l-am organizat la înălţimea maestrului sau cel puţin aşa mi-am propus”, a spus primarul comunei Tureni cu emoţie în glas.

Pe de-o parte au participat la evenimentul dedicat actorului Dorel Vişan, preşedintele Asociaţiei comunelor Emil Draghici, doamna ministru secretar de stat Diana Baciuna, domnul Mircea Abrudan Secretarul General al guvernului, dar şi doamna Prefect Irina Munteanu.

Nu au lipsit nici primarii comunelor Viișoara – Ioan Roman, Petreștii de Jos – Ioan Pîrv, Săndulești – Călin Fărgaciu, Mihai Viteazu – Ioan Zeng. De asemenea, primarul orașului Zlatna – Silviu Ponoran a fost la ceremonia de la Cluj.

Cuvântul de „laudațio” a fost rostit de Cornel Udrea și de Horea Bădescu. Totodată, evenimentul s-a bucurat de prezența Înalt Preasfinției Sale, Andrei – Mitropolitul Clujului, Sălajului și Maramureșului și Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului. Alături de Înalt Preasfinția Sa au fost prezenți și preoții parohi ai comunei Tureni: Rad Ioan Dănuț – Mărtinești, Păcuraru Viorel – Tureni, Puiu Ioan – Ceanu Mic şi Cristea Aurel – Micesti.

error: Content is protected !!