(Video) UMB construieste în Transilvania o „autostrada viaduct”. Din cei 42 de km dintre Nădășelu și Poarta Sălajului, 11 km sunt viaducte

Updated on octombrie 2, 2023 Compania de construcții UMB, deținută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, construiește în Transilvania o autostradă denumită „autostrada viaduct”. Finanțarea segmentului de drum este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Porțiunea de autostradă din Transilvania, cuprinsă între Nădășelu și Poarta Sălajului, măsoară 42,4 kilometri și va avea viaducte pe un sfert din lungime, cel mai înalt ajungând la 40 de metri.

Pe parcursul traseului inedit se regăsesc 28 de pasaje ingenioase ce traversează văile și dealurile Transilvaniei. Aceste constructii au lungimi care variază între 40 și 720 de metri și ating înălțimi de până la 40 de metri. Un exemplu notabil este viaductul numărul 25, aflat în Valea Glodului, în județul Sălaj, care face parte din lotul Zimbor – Poarta Sălajului.

Astfel, din totalul de 42,4 km ai celor trei sectoare, aproximativ un sfert, respectiv 11.233 de metri, constă în viaducte suspendate ce oferă o perspectivă inedită asupra peisajului și traseului. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a văzut atât din elicopter cât și de la sol cum merg lucrările UMB. La finalul vizionării a transmis că este cea mai dificilă autostradă care se construiește la momentul actual în România.

error: Content is protected !!