Încep lucrările de modernizare a Parcului I.L. Caragiale din centrul Clujului. Canalul Morii va fi descoperit și se va construi un nou pod

Updated on septembrie 26, 2023 Primăria Cluj Napoca a emis autorizația de construire pentru Parcul I.L. Caragiale din centrul orașului. Potrivit acesteia, lucrările de modernizare și extindere a parcului ar trebui să dureze 14 luni.

Proiectul privind reabilitarea parcului Ion Luca Caragiale și a străzii Octavian Petrovici a fost realizat de către biroul de arhitectură Vlad Rusu, are în vedere o suprafață de aproximativ 5.500 mp și își propune în primul rând să crească spațiul verde și cel pietonal din centrul orașului. Propunerea de amenajare a parcului presupune desființarea gardului viu, dar și plantarea a 44 de noi exemplare de arbori, din diferite specii, inclusiv doi arbori din specia ginkgo biloba.

Încep lucrările de modernizare a Parcului I.L. Caragiale din centrul Clujului. Canalul Morii va fi descoperit și se va construi un nou pod 1

De asemenea, soluția propusă de arhitecți presupune desființarea parcării actuale din fața Palatului Telefoanelor și extinderea parcului cu 1400 mp. Prin descoperirea Canalului Morii pe latura de nord a parcului se urmărește asigurarea unui acces în vecinătatea acestuia, prin sistematizarea malului drept al canalului cu un taluz înierbat și gradene de acces la luciul de apă.

De asemenea, se propune o pasarelă pietonală peste canal, în zona mediană a parcului pentru a asigura o trecere către Sinagoga existentă pe strada Barițiu, dar și pentru a încuraja redeschiderea unui traseu istoric spre Dealul Cetățuii prin reconstruirea Podului Nemților peste Someș, într-un viitor apropiat.

În noul parc se va asigura un sistem de iluminat public și arhitectural cu tehnologie LED, iar dotarea cu mobilier urban presupune: bănci pentru odihnă, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete, panouri cu caracter informativ privind descoperirile arheologice și istoria orașului.

Încep lucrările de modernizare a Parcului I.L. Caragiale din centrul Clujului. Canalul Morii va fi descoperit și se va construi un nou pod 2 Încep lucrările de modernizare a Parcului I.L. Caragiale din centrul Clujului. Canalul Morii va fi descoperit și se va construi un nou pod 3

În cazul străzii Octavian Petrovici se dorește desființarea locurilor de parcare și se propun rasteluri pentru biciclete, o stație de alimentare biciclete și trotinete electrice, dar și bănci pentru odihnă.

error: Content is protected !!