Gestul superb al unei învățătoare din Cluj Napoca pentru elevii săi de clasa I. Părinte: „Am fost emoționată până la lacrimi de acest gest superb”

Updated on septembrie 12, 2023 Rodica Gavriș-Pascu, învățătoare la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, a făcut un gest superb pentru elevii săi, cu ocazia noului an școlar.

Îndrăgitul dascăl a pregătit un „kit de supraviețuire în clasa I”, adică un plic în care erau mai multe obiecte și o scrisorică, în care, scris cu litere de mână, era explicată semnificația fiecărui obiect: O steluță (abțibild) – fiecare strălucește în felul său; o radieră – e firesc să greșim; o scobitoare – culegem ceea ce e bun; rezervă (de stilou-nr) – avem grijă de noi; un plasture- avem grijă de ceilalți; un burețel – ștergem lucrurile neplăcute; puf – pentru un an catifelat; agrafă de birou – ținem aproape unii de alții; ciocolată – no comment.

Gestul superb al unei învățătoare din Cluj Napoca pentru elevii săi de clasa I. Părinte: „Am fost emoționată până la lacrimi de acest gest superb” 1

„Ideea nu e nouă, ei sunt a treia mea generație care primesc un astfel de kit în clasa I. Din 2013, de când l-am popularizat, l-au mai preluat și alți colegi, l-au adaptat. Și eu m-am inspirat, la rândul meu, de la colegi din USA, unde grija pentru prima zi de școală și conectarea în plan emoțional primează în fața festivităților din careu”, a explicat învățătoarea Rodica Gavriș pentru „Adevărul”.

„Am fost emoționată până la lacrimi de acest gest superb”, a declarat o mămică.

„Există toate celelalte învățătoare și apoi există Rodica Gavriș. Este o învățătoare cum ar trebui să fie toate”, este de părere un tătic. „Doamna învățătoare nu este la prima ispravă de genul acesta. Avem parte în permanență de astfel de mici surprize plăcute din partea dânsei”, declară o altă mămică.

Elevii din clasa I au mai avut o surpriză, care-i aștepta pe bănci, pe lângă acest kit de supraviețuire: un Abecedar modern, cu componente digitale care încurajează gândirea critică, creat de patru învățătoare din Cluj: Rodica Gavriș-Pascu, Ioana Camelia Iovănaș, Bianca Sabou și Marinela Scripcariu. Copiii vor învăța alături de personajele din basm precum Albă ca Zăpada și piticii, dar și de cele din desene animate precum Mickey Mouse și Winnie Pooh.

error: Content is protected !!