Donații cu cardul la cutia milei în biserici din Cluj Napoca. Credincioșii pot dona 5, 10 sau 50 de lei

Updated on august 24, 2023 Mai multe biserici romano-catolice din Transilvania au instalat sisteme prin care se pot face donații cu cardul. Terminalul POS este instalat la intrarea în biserici, unde credincioşii pot alege suma pe care doresc să o doneze – 5, 10 sau 50 lei.

Posibilitatea realizării de către credincioşi şi vizitatorii ai bisericilor a donaţiilor cu cardul bancar a fost introdusă pentru început la Catedrala Sfântul Mihail din Alba Iulia, respectiv în Cluj-Napoca la biserica Sfântul Mihail, biserica piaristă şi cea franciscană, informează adevarul.ro.

Donații cu cardul la cutia milei în biserici din Cluj Napoca. Credincioșii pot dona 5, 10 sau 50 de lei 1

Noul tip de donaţie este accesibil deja şi în biserica de la Şumuleu Ciuc, în biserica franciscană din Braşov şi în biserica romano-catolică din Satu Mare. La Şumuleu Ciuc, aparatul special a fost instalat chiar înainte de pelerinajul de anul acesta.

Potrivit lui Veres Stelian, directorul economic al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, întrucât acest lucru încă mai este considerată a fi o noutate, cei care aleg să facă donaţii prin intermediul cardurilor bancare sunt în principal tinerii.

„În orice caz, ideea a avut parte de o primire pozitivă de către credincioşi. În Alba Iulia, chiar şi pelerinii din străinătate sunt adesea uimiţi de cât de bună este ideea aceasta”, a spus directorul economic, citat de agenția MTI. Acesta a adăugat că, potrivit feedback-urilor primite, în străinătate nu prea există astfel de posibilităţi.

Directorul economic a mai subliniat că arhidieceza nu obligă parohiile să monteze astfel de dispozitive, dar în cazul în care se doreşte aşa ceva, arhidieceza este cea care încheie contractul cu banca şi instalează dispozitivul care permite plata cu cardul bancar.

Terminalul bancar POS este instalat de obicei la intrarea în biserici, unde credincioşii pot alege suma pe care doresc să o doneze – 5, 10 sau 50 lei – iar mai apoi să efectueze plata cu cardul lor bancar.

error: Content is protected !!