(Video) Explozie a unei mine marine, în zona unui hotel din Costinești. “E mult fum negru. În apă încă sunt turiști”

Updated on august 14, 2023 O explozie a avut loc în această dimineață în  în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti. Primele date arată că este vorba despre o mină marină, iar la fața locului va interveni o echipă de scafandri specializați în distrugerea de dispozitive explozive.

„În această dimineață, în jurul orei 9, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în stațiunea Costinești la o explozie pe dig. La fața locului au fost alocate mai multe resurse: ambarcațiunea rib, o autpspecială de stingere, un echipaj de prim ajutor și ulterior echipajul CBRN din cadrul Inspectoratului. Sosiți la fața locului, colegii au perimetrat zona.

(Video) Explozie a unei mine marine, în zona unui hotel din Costinești. “E mult fum negru. În apă încă sunt turiști” 1

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Se confirmă faptul că este vorba despre o explozie în dig”, a transmis Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale, Corneliu Pavel, a declarat pentru Digi 24 că la fața locului va interveni o echipă de scafandri EOD (Explosive Ordnance Disposal), sspecializați în distrugerea de dispozitive explozive. La această oră, scafandri se îndreaptă spre locul incidentului cu o navă a Gărzii de Coastă.

Vântul bate cu putere dinspre larg spre țărm, iar marea este agitată. Va fi o intervenție dificilă. (Este o operațiune cu grad ridicat de risc. (…) Aceste mine marine

sunt un pericol nu numai pentru navigație, ci și pentru activitățile de la mal”, a spus reprezentantul Forțelor Navale, citat de hotnews.ro.

Potrivit acestuia, de la începerea războiului din Ucraina, scafandrii au neutralizat 5 mine marine în aria de responsabilitate a României.

Martor, pentru Digi 24: A fost o explozie puternică. Eram la o terasă, am văzut mult fum negru. Ni s-a spus că a explodat ceva. Se află poliția și pompierii aici. Unii turiști sunt încă în apă”.

error: Content is protected !!