Captură impresionantă pe lacul Tarnița. ”Regele Pescarilor din Apuseni” a prins un păstrăv de 1 metru: „Pe Tarnița vom prinde cel mai mare păstrăv din Europa”

Updated on august 11, 2023 O nouă captură impresionantă de păstrăv a fost făcută pe lacul Tarnița din Cluj. Supranumit ”Regele Pescarilor din Apuseni”, Vasile Ilea, fost senator de Cluj în Parlamentul României, se poate lăuda cu o nouă lovitură impresionantă. Luni dimineață, acesta a prins un păstrăv uriaș de 97 cm, pe lacul Tarnița.

„Am prins păstrăvul dimineața la 06.20. Cam 15-20 minute a durat drill-ul. Cu siguranță mai sunt păstrăvi uriași în Tarnița, Trebuie răbdare și …. <<să gândești ca un pește mare>>. Peștele a fost prins la circa 13-15 metri adâncime, pe mijlocul lacului, cu un minnow ryuki”, a declarat acesta pentru Apuseni.info

Captură impresionantă pe lacul Tarnița. ”Regele Pescarilor din Apuseni” a prins un păstrăv de 1 metru: „Pe Tarnița vom prinde cel mai mare păstrăv din Europa” 1

Acesta crede că în adâncurile lacului Tarnița există cu siguranță păstrăvi și de 2 metri. ”Fără dar și poate DA. Nu am niciun dubiu și cu siguranță că pe Tarnița vom prinde cel mai mare păstrăv din Europa”, afirmă fostul politician.

În 2020, acesta a mai prins câțiva păstrăvi uriași. Captura din urmă cu doi ani a avut loc în luna septembrie. Senator pe atunci, Vasile Ilea a prins un pește uriaș. E vorba de un păstrăv curcubeu. Acesta avea în jur de 1,3 metri, scrie fanatik.ro.

La acea dată, norocosul pescar s-a chinuit zeci de minute să scoată la suprafață peștele. Spunea că a fost nevoit să sară din barcă după păstrăvul gigant. Apariția păstrăvului de mari dimensiuni s-a produs în zonă după ce navigația cu motoarele poluante, pe lacurile Tarnița și Beliș, a fost interzisă.

Cine e Vasile Ilea, „regele pescarilor din Apuseni“?

Vasile Ilea s-a născut la 23 decembrie 1970 în orașul Gilău din județul Cluj. El a fost senator în Parlamentul României ales pe listele Partidului Social Democrat în anul 2016 în Circumscripția Electorală nr. 13 Cluj.

Începând cu luna septembrie 2019, Vasile Ilea s-a alăturat Grupului Parlamentar ALDE-Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor.

Vasile Ilea a făcut parte din Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989. De asemenea, el a făcut parte din Grupurile de prietenie din Parlamentul României cu Republica Tunisiană, Regatul Suediei și cu Japonia, scrie dcnews.ro.

În mandatul de senator al României, Vasile Ilea a avut o luare de cuvânt și 93 de inițiative legislative, din care 44 au fost promulgate legi.

error: Content is protected !!