Beliș, inclus în top 10 localități din România în care să te retragi la pensie

Updated on iulie 21, 2023 Wall-street.ro a realizat un top al localităților din România în care să te retragi la pensie. În acest top a fost inclusă și localitatea Beliș din Cluj.

„Situata la 80 km de Cluj-Napoca, in plin tinut al motilor, comuna Belis ofera multe frumuseti naturale, cum ar fi mai chei si rezervatii naturale, cascada de la Rachitele, precum si o serie de pesteri.

Beliș, inclus în top 10 localități din România în care să te retragi la pensie 1
(Foto cluj.com)

Pentru localnici, zona ofera toate avantajele traiului sanatos de la tara, cu aer curat si mancare ecologica. Aceasta din urma poate reprezenta o idee de afacere demna de luat in seama, avand in vedere ca in localitate se vand ciuperci si fructe de padure, ambele fiind foarte cautate in marile orase si la export.

Cum nu este o zona propice pentru agricultura, Belisul poate in schimb, sa reprezinte inceputul unei vieti noi pentru oamenii de afaceri din tara care isi doresc o ferma sau sunt interesati de cresterea albinelor.

In plus, construirea in anii ’70 a lacului de acumulare Belis-Fantanele a adus turismul pe primul plan, o alta oportunitate fiind deschiderea unei pensiuni.

La Belis, un teren plan de 3.600 de mp, cu deschidere la apa este scos la vanzare cu 15 euro/mp, potrivit specialistilor de la Imobiliare.ro”, au scris despre Beliș, cei de la wall-street.ro.

Alături de localitatea din Cluj au fost incluse și Poiana Mărului, jud. Caraș Severin, Vidra, jud. Alba, Pucioasa, jud. Dâmbovița, Rășinari, jud. Sibiu, Gura Humorului, jud. Suceava, Corbu, jud. Constanța, Valiug, jud. Caraș-Severin, Cavnic, jud. Maramureș, Horezu, jud. Vâlcea.

error: Content is protected !!