Mica stațiune balneară din Ardeal, oază de linişte şi sănătate. Se află la 2 ore de Cluj, iar intrarea este de doar 20 de lei

Updated on iulie 20, 2023 În inima județului Mureș, la aproximativ șapte kilometri distanță de municipiul Reghin, se găsește stațiunea balneoclimaterică Ideciu de Jos, cunoscută de localnici și de turiști din împrejurimi pentru Băile Sărate Ideciu de Jos. Această stațiune reprezintă un adevărat refugiu pentru relaxare și tratament, datorită apelor sărate și nămolurilor terapeutice. Situată la o altitudine de 550 de metri, în zona superioară a râului Mureș, între Munții Gurghiului și râul Mureș, această destinație oferă vizitatorilor un cadru natural pitoresc și condiții terapeutice benefice.

Cele două mari atuuri ale Băilor Sărate Ideciu de Jos rămân apa sărată și nămolurile minerale. Bazinul cu apă sărată este alimentat de câteva izvoare sărate concentrate, cu o concentrație de 150 g sare la litru, și este împărțit în trei părți. Primul bazin, destinat adulților, are o adâncime de 1,60 metri, următoarele două având adâncimi de 1,40 și, respectiv, 1,20 metri. Această apă sărată se dovedește benefică în diverse afecțiuni și tratamente, oferind o experiență relaxantă și terapeutică pentru vizitatori.

Mica stațiune balneară din Ardeal, oază de linişte şi sănătate. Se află la 2 ore de Cluj, iar intrarea este de doar 20 de lei 1

Pe lângă apa sărată, stațiunea dispune și de nămoluri minerale cu efecte terapeutice pentru diverse părți ale corpului. În cadrul băilor, există un spațiu special destinat împachetărilor cu nămol, asigurând o experiență completă de tratament.

În plus, Băile Sărate Ideciu de Jos sunt dotate cu facilități moderne pentru confortul vizitatorilor. Aici se regăsesc vestiare, dușuri cu apă rece, un spațiu pentru servirea mesei, și o terasă acoperită, care oferă o capacitate mai mare față de cea anterioară. Aceste investiții au fost realizate pentru a asigura accesul în interiorul băilor în condiții optime, iar pe viitor, se planifică mărirea spațiului de parcare din jurul băilor pentru a facilita accesul vizitatorilor.

Mica stațiune balneară din Ardeal, oază de linişte şi sănătate. Se află la 2 ore de Cluj, iar intrarea este de doar 20 de lei 2

Atestat documentar în 1319 micul sat de pe malul Mureşului ascunde o comoară. Izvoare cu apă sărate. De-a lungul anilor localnicii au folosit darul naturii în gospodărie, iar din 1920 apele sărate au devenit şi prilej de relaxare atunci când a fost deschis pentru prima dată ştrandul. De atunci şi până acum generaţii întregi s-au bucurat de apele sărate.

Ștrandul dispune de patru bazine cu apă sărată, de la bazine pentru copii, până bazine de 2 m adâncime, nămol, zonă de nudism, spațiu verde, dar şi o mică plajă cu nisip. Nămolul terapeutic din Ideciu este şi el foarte căutat.

„E mai bun ca la Sovata nămolul. Am avut o cunoştinţă care umbla la Techirghiol, cu ani buni înainte. Şi o dată un doctor l-a întrebat: Domne, de ce veniţi atâta drum până aici, când acolo lângă Reghin aveţi la Ideciu de Băi cel puţin la fel de bun ca ăsta, dacă nu mai bun. Am încercat cu tot felul de alifii, dar nimic nu m-a ajutat. Nămolul ăsta m-a ajutat”, a spus un turist pentru observatornews.ro.

Cei care vor să stea la soare au la dispoziţie o mică plajă de nisip cu 150 de șezlonguri. Iar preţul de închiriere variază între 10 şi 15 lei.

“Ştrandul funcţionează de peste 100 de ani şi bazinele au fost în diferite zone, pentru că izvoarele sunt în mai multe locaţii, în apropierea ştrandului actual. Am creat o mică mare aici, în incinta ştrandulului. Am fost foarte primitori. Anii trecuţi am avut şi peste 2.000 de oameni”, a spus Lucian Feier Lăurean, primarul comunei Ideciu de Jos, pentru Antena 3.

Program

Luni-Duminica 8:30-21:00

Tarife pe zi  Luni -Vineri

Adulti: 20 lei
Copii: 10 lei/ copil pana in 14 ani
Sezlong mare: 20 lei
Sezlong mic: 10 lei

Sambata -Duminca

Adulti: 25 lei
Copii: 12 lei/ copil pana in 14 ani
Sezlong mare: 20 lei
Sezlong mic: 10 lei

error: Content is protected !!