Oreste, disperat de prețul la parcare în Cluj Napoca: „1410 lei. Nu am vrut să plătesc. Am zis că las mașina acolo și nu plătesc. Prefer să nu-mi mai iau mașina și să mă duc pe jos, decât să dau dublul cazării mele”

Updated on iunie 28, 2023 În cadrul unui podcast, fostul om de televiziune a expus o situație pe care a întâlnit-o în Cluj-Napoca, atunci când și-a luat cazare. Oreste a lăudat felul de a fi al clujenilor, fiind uimit și de paleta culturală care poate fi asimilată în inima Ardealului. Totuși, consideră că orașul în sine este precum un „amestec eclectic și kitschos”.

„Căldura clujenilor este remarcabilă. Nu ai cum să nu te îndrăgostești de clujeni. Orașul în sine, amestecul acesta ușor eclectic și kitschos între patina austro-ungară. Clădirile alea austere și impunătoare, cu parterul oriental așa, cu magazine ciudate, cu bannere foarte colorate… E ceva care mie personal nu îmi place.

Oreste, disperat de prețul la parcare în Cluj Napoca: „1410 lei. Nu am vrut să plătesc. Am zis că las mașina acolo și nu plătesc. Prefer să nu-mi mai iau mașina și să mă duc pe jos, decât să dau dublul cazării mele” 1

Este un amestec extrem între o anumită rigoare habsburgică și o oarecare kitschoșenie orientală”, a mărturisit Oreste, citat de cancan.ro.

Oreste Teodorescu a explicat faptul că orașul Cluj-Napoca este „neverosimil de scump”. În momentul în care și-a luat cazare prin Airbnb, a realizat că orele de parcare pe care trebuia să le plătească formau o sumă mult mai mare decât cazarea în sine, pentru câteva nopți.

Practic, pentru cazare a plătit 800 de lei, iar pentru parcare i s-a cerut suma de 1410 lei, pentru cinci zile. A explicat faptul că ziua trebuia să plătească 16 lei pe oră, iar noaptea 32 de lei pe oră.

„Partea de Cluj vechi are farmecul lui, dar este înconjurat de un oraș comunistoid, care a devenit din ce în ce mai aglomerat, care este foarte scump. Neverosimil de scump. Eu am spart 800 de lei pe un Airbnb și era să plătesc pentru patru nopți și cinci zile de parcare 1410 lei. A

dică 16 lei pe oră ziua și 32 de lei pe oră noapte, într-un oraș superb, dar… Parcarea este publică, cu barieră, dar nu se poate atât. Nu ești la Monte Carlo. Nici la Monte Carlo nu te costă banii ăștia pe zi, o parcare.

Nu am vrut să plătesc. Am zis că las mașina acolo și nu plătesc. Prefer să nu-mi mai iau mașina și să mă duc pe jos, decât să dau dublul cazării mele”, a mai spus fostul om de televiziune.

Nu și-a dorit să achite plata parcării, așa că a găsit o soluție. A discutat cu angajații Primăriei și, în cele din urmă, a reușit să plătească sub jumătatea sumei pe care a dat-o la cazare: „Oamenii de la Primărie au găsit ei o soluție să pot să plătesc mai puțin. Am plătit mai puțin, dar tot vreo 500 de lei. Dar, în sfârșit, s-a putut găsi această soluție”.

Oreste a spus adevărul despre cearta cu Mircea Badea. „Mi-a plăcut mai mult de tatăl lui decât de Mircea”

Oreste a explicat de unde a pornit cearta dintre el și Mircea Badea. „Era un context penibil! Direcțiile noastre de gândire, la vremea respectivă, mergeau în sensuri diferite. Noi ne-am certat în 2013… Pur și simplu, la vremea aceea ne mâna pe fiecare dintre noi iluzia că echipa cealaltă e mai bună pentru țară, pentru noi, pentru viitor. Dar cred că ne-am înșelat amândoi și ambele echipe sunt la fel de proaste.

Nu s-a lăsat cu jigniri finalul… Sigur, ne-am mai ciondănit noi așa, de-a lungul timpului, dar pe mine nu m-a afectat ce s-a spus. Dar cine se iubește se și urăște, am convenit treaba asta”, a clarificat Oreste, citat de libertatea.ro.

Întrebat dacă îl vede pe Mircea Badea capabil să discute cu el, având în vedere lucrurile petrecute, Oreste a spus:

„Nu m-am gândit niciodată la treaba asta, dar, dacă se va întâmpla, din punctul meu de vedere nu ar fi nici o reținere. Chiar și să-mi cer scuze. Situația asta dintre noi nu mai e o rană sufletească, dar atunci a fost. Eu cu tatăl lui am fost apropiat, îi și datorez un job.

Cu mult timp înainte să-l cunosc pe Mircea Badea, am lucrat cu tatăl lui și cred că am făcut o echipă foarte bună.

A fost ca un mentor pentru mine. De fapt, mi-a plăcut mai mult de tatăl lui decât de Mircea Badea, cel puțin o bună perioadă de timp, până am devenit foarte buni prieteni. Îmi părea mai cool și mai mișto tatăl lui, la începutul relației mele cu Mircea Badea, dar după aia mi-am dat seama că așchia nu sare departe de trunchi”, a spus Oreste.

error: Content is protected !!