Clujenii au luat cu asalt Băile Sărate Ocna Mureş. Complexul se află la o oră de Cluj Napoca

Updated on iunie 15, 2023 Aproape 30.000 de intrări, cu încasări de 1,7 milioane de lei, au fost înregistrate în cele patru săptămâni de la deschiderea Bazei de tratament şi agrement Băile Sărate Ocna Mureş. În mini-vacanţa de Rusalii, numărul zilnic al intrărilor a ajuns la 2.000. În timpul săptămânii, sunt în medie cam 500-700 de turişti în fiecare zi. În jur de 60% sunt turişti veniţi din Cluj.

Cele mai solicitate sunt bazinele cu apă sărată, cele de interior fiind şi încălzite, urmând ca acelaşi lucru să se întâmple de săptămâna viitoare şi la bazinul exterior, informează g4media.ro.

Băile Sărate Ocna Mureş

Complexul balnear Băile Sărate din Ocna Mureș (Alba) și-a deschis porțile pentru public din luna mai.

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara.

Clujenii au luat cu asalt Băile Sărate Ocna Mureş. Complexul se află la o oră de Cluj Napoca 1

Complexul beneficiază de mai multe cabinete medicale şi de vestiare pentru medici şi asistente. Pentru cei care vor veni la tratament există şi cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină şi cu nămol.

Tarife Băile Sărate Ocna Mureş

Au fost stabilite tarifele pentru serviciile oferite de baza de tratament. Astfel, un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei, de luni până vineri, respectiv 70 de lei pentru zilele de sâmbătă și duminică. Copiii cu vârsta între 7 și 14 ani vor plăti 35 de lei/zi, iar cei mai mici de 7 ani vor avea intrarea gratuită.

Există și tarife pentru un interval de 1-4 ore, respectiv 45 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Depășirea celor 4 ore se va taxa suplimentar, astfel: primele 20 de minute – 3 lei, peste 20 de minute, câte 10 lei la fiecare 30 de minute.

Clujenii au luat cu asalt Băile Sărate Ocna Mureş. Complexul se află la o oră de Cluj Napoca 2

Tarifele pentru serviciile medicale sunt cuprinse între 5 lei și 200 de lei. Cel mai ieftin costă luarea tensiunii arteriale, iar cele mai scumpe sunt consultul inițial medical primar și ecografiile.

Un EKG este taxat cu 10 lei, iar un referat medical va costa 100 de lei. Ședințele de kinetoterapie costă 50 de lei și au o durată de 20-30 de minute. De asemenea, serviciul de ‘kinesio taping’ este taxat cu 30 de lei.

Societatea are un contract și cu Casa de Pensii și probabil și cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce va permite și derularea de proceduri gratuite de tratament.

Băile Sărate din Ocna Mureș s-au deschis la sfârșitul secolului XIX. În 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de comunişti. În staţiune funcţionau, în 1941 două hoteluri de categoria I şi trei hanuri de categoria a II-a.  Momentul de glorie a fost atins în anii 1980, când mii de oameni din toată ţara veneau să-şi trateze afceţiunile reumatice.

Datele statistice arată că în anii 1980, ajungeau aici, în fiecare an, între 7.500-8.000 de oameni. Vechile băi s-au închis la sfârșitul anilor ’90, iar clădirea veche de peste 70 de ani a fost demolată în 2010.

error: Content is protected !!