(Foto) A înflorit copacul cu lalele la Grădina Botanică din Cluj Napoca

Updated on iunie 7, 2023 Un copac deosebit poate fi vizitat în aceste zile la Grădina Botanică Alexandru Borza din Cluj Napoca. Este vorba despre copacul cu lalele (Liriodendron tulipifera), aflat la apogeul înflorii.

„În aceste zile, Grădina Botanică este încântată să vă prezinte copacul cu lalele (Liriodendron tulipifera), aflat la apogeul înflorii.

(Foto) A înflorit copacul cu lalele la Grădina Botanică din Cluj Napoca 1

În zilele de joi și vineri (8-9 iunie) vă invităm să participați la tururile ghidate pe tema „Integrarea valorilor ecologice în patrimoniul cultural”, unde veți putea admira colecția remarcabilă de arbori, conservată cu grijă în Grădina Botanică „A. Borza”.

Frasinul și plopul secular, arborele pagodelor sau arborele mamut, precum și alte specii fascinante de arbori și arbuști din colecția noastră, vă așteaptă să-i descoperiți!

(Foto) A înflorit copacul cu lalele la Grădina Botanică din Cluj Napoca 2

Participarea la tururile ghidate este posibilă cu un bilet de intrare în Grădina Botanică. Ne vom întâlni începând cu orele 10:00, 12:00 și 14:00, la intrarea în grădină”, au transmis cei de la Grădina Botanică.

Despre copacul cu lalele (Liriodendron tulipifera)

Liriodendron tulipifera este un arbore de talie mare originar din America de Nord unde ajunge până la 40 – 50 m înălțime și 2-4 m în diametru. Tulpina este dreaptă, cilindrică, bine elagată; scoarța gri-închis, subțire, cu crăpături longitudinale. Frunzele sunt mari, cu formă de inimă și cu vârful ascuțit. Florile sunt perfecte, solitare, terminale, galben-verzui și au o formă de cupă.

(Foto) A înflorit copacul cu lalele la Grădina Botanică din Cluj Napoca 3

Acestea sunt purtate pe peduncule puternice și sunt foarte vizibile. Mugurii sunt înconjurați de două bractee triunghiulare care cad pe măsură ce floarea se deschide.

error: Content is protected !!