(Video) După ani de zile de blocaje, pe autostrada Câmpia Turzii-Chețani se lucrează la turație maximă. Joi se aflau în șantier peste 650 de persoane și peste 500 de utilaje

Updated on mai 26, 2023 Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNaIR) au efectuat, joi, o serie de verificări pe lotul Chețani-Câmpia Turzii de pe A3. În prezent, stadiul de realizare al lucrărilor a depășit 50% din proiect.

Potrivit DRDP Brașov, joi se aflau în șantier peste 650 de persoane și peste 500 de utilaje care lucrau la:

(Video) După ani de zile de blocaje, pe autostrada Câmpia Turzii-Chețani se lucrează la turație maximă. Joi se aflau în șantier peste 650 de persoane și peste 500 de utilaje 1

– stabilizare cu lianți hidraulici;
– umpluturi cu material coeziv și balast;
– amenajări hidrotehnice;
– turnare plăcilor de suprabetonare și a elevațiilor;
– montarea grinzilor și predalelor prefabricare.

„Termenele contractului sunt de 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. Astfel, lotul ar trebui să fie gata în prima parte a anului 2024 dar avem promisiuni din partea antreprenorului că se va putea circula pe acest tronson deja de la sfârșitul acestui an”, au mai transmis reprezentanții DRDP Brașov, în postarea cu imagini video.

„Sperăm, dacă ține și vremea cu noi, să începem execuția straturilor asfaltice în aproximativ trei săptămâni, să putem finaliza și să deschidem traficul în acest an”, a declarat Radu Cojocaru, reprezentantul constructorului Strabag.

Lotul Chețani – Câmpia Turzii are 15,7 km și este construit de Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL pe baza unui contract semnat cu CNAIR în valoare de aproximativ 420 de milioane de lei.

error: Content is protected !!