Doliu la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca. A murit îndrăgitul profesor Ioan Niculaș

Updated on mai 24, 2023 Profesorul de matematică de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Ioan Niculaș, a murit.

„Valoarea supremă a Dascălului este de a educa generații de valoare. El, Dascălul, nu moare niciodată… rămâne mereu viu în mintea și în sufletul discipolilor săi!

Doliu la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca. A murit îndrăgitul profesor Ioan Niculaș 1

Domnul profesor IOAN NICULAȘ a plecat la cele veșnice, lăsând în urma sa calde amintiri, dar și multă tristețe. A fost un Profesor înnăscut, cu un fin tact pedagogic, care și-a cucerit elevii prin simplitate, prin energia creatoare și munca asiduă. I-a inspirat pe elevi, angajându-i în propria lor instruire, insuflându-le încredere, consecvență și respect. A reușit să privească lucrurile din perspectiva tinerilor și le-a devenit acestora mentor în drumul lor către succes”, au transmis cei de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”.

Profesorul Ioan Niculaș și-a început cariera didactică în urmă cu patruzeci de ani, fructificându-și, astfel, pasiunea pentru matematică și talentul pedagogic. În anul 1990 a devenit profesor titular al instituției nostre, iar în anul următor a obținut o bursă de formare la Paris, la Centrul Internaţional de
Studii Pedagogice din Sèvres. Ca o recunoaștere a competențelor sale, în urma unui concurs organizat de Ambasada Franței la București, a predat matematica la un liceu din Strassbourg în anul școlar 1993-1994.

Revenit în țară, deși fusese invitat să rămână în Franța, a continuat să își dezvolte abilitățile didactice, coordonând numeroase generații ca diriginte și profesor de matematică și bucurându-se cu generozitate de fiecare dintre realizările absolvenților săi.

„În memoria noastră va rămâne un OM de o înaltă ținută morală, care găsea în sine resurse infinite de viață, care știa să trateze dificultățile cu o doză de umor, un prieten drag si un coleg adevărat.

Aducem sincere condoleanțe familiei îndoliate.
Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, au mai transmis reprezentanții liceului.

error: Content is protected !!