UBB, universitatea din România cea mai bine clasată în topurile internaționale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă și în acest an prima poziție între universitățile românești incluse în clasamentul internațional CWUR, inclus în metarankingurile naționale.

Potrivit CWUR, UBB ocupă, la nivel internațional, poziția 923 din 20531 de universități analizate, ceea ce o plasează între primele 4,5% universități ale lumii.

UBB, universitatea din România cea mai bine clasată în topurile internaționale 1

Indicatorii utilizați în clasamentul CWUR se referă la criterii educaționale (25%), de angajabilitate (25%), privind calitatea cadrelor academice (10%) și cercetarea științifică (40%).

„UBB este de mai mulți ani prima în țară în acest ranking, păstrându-și în acest an scorul de anul trecut (70,9). Rankingurile sunt importante nu la modul absolut, ci relativ și doar orientativ prin prisma criteriilor și a indicatorilor asumați în ranking. Așadar, vom analiza acest rezultat și vom vedea dacă și unde este nevoie de ajustări în mecanismele noastre academice, prin prisma viziunii, misiunii și culturii organizaționale angajate de UBB, aspecte care sunt în final cel mai important criteriu/indicator academic pentru noi. Felicitări tuturor universităților românești incluse în rankingul CWUR!”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Recent, UBB a fost confirmată ca prima universitate a țării prin Metarankingul Național, dat publicității în data de 12 mai 2023 de Ministerul Educației, fapt care reconfirmă rezultatul Metarankingul Universitar publicat de Centrul Qualitas UBB în decembrie 2022.

error: Content is protected !!