Clujul investește 95 de milioane de euro în renovarea a 32 de școli, grădinițe și creșe: „Clujul va face din nou istorie în materie de educație”

Updated on mai 16, 2023 32 de școli, grădinițe și creșe din Cluj Napoca vor fi reabilitate și renovate energetic cu bani din PNRR și de la bugetul local.

Investiția în infrastructura școlară prioritizează sectorul educațional din Cluj-Napoca, dar pune și o presiune suplimentară pe bugetul local, context în care alte viitoare proiecte ar putea avea de suferit, spune primarul Emil Boc.

Clujul investește 95 de milioane de euro în renovarea a 32 de școli, grădinițe și creșe: „Clujul va face din nou istorie în materie de educație” 1

„Clujul va face din nou istorie în materie de educație. Vom avea cea mai mare investiție în educație, cel puțin de după 1989, în următorii ani și până în iulie 2026.

Este vorba de o investiție de peste 95 de milioane de euro în 32 de unități școlare, investiție unde contribuția bugetului local este de 45 de milioane de euro.

Să reținem acest lucru pentru a înțelege de ce prioritizăm educația la Cluj, dar și constrângerile pe care le vom avea în același timp pentru bugetul local în anii următori.

Adică, avem o șansă uriașă prin PNRR să obținem finanțare pentru cel puțin 55% din costuri”, a declarat edilul Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

Această decizie administrativă reprezintă un moment istoric, de a investi 45 de milioane de euro, în total 95 de milioane de euro cu fondurile europene, pentru peste treizeci de școli, până în 2026. (…).

Nu exagerez. Este un moment istoric pentru educația din Cluj. Dar aceasta înseamnă că va trebui să fim foarte atenți în perioada următoare la prioritizarea tuturor investițiilor din oraș. Dacă am decis că educația este fundamentală, trebuie să ducem aceste proiecte până la capăt. E o investiție cu bătaie pe termen lung, care nu-și va arăta rezultatele în primul an, dar cu siguranță în anii care vor urma va consolida statutul Clujului de citadelă educațională”, a explicat Emil Boc.

error: Content is protected !!