A înflorit macul albastru himalayan la Grădina Botanică din Cluj Napoca: „Este o floare uimitoare ce își deschide din nou petalele în grădina noastră botanică”

Updated on mai 6, 2023 Clujenii se pot bucura în acest weekend de un adevărat spectacol floral la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj Napoca.

Cei care vizitează grădina în acest sfârșit de săptămână vor avea parte și de o surpriză. Ei pot admira macul albastru himalayanvv, care înflorește doar în această perioadă a anului.

A înflorit macul albastru himalayan la Grădina Botanică din Cluj Napoca: „Este o floare uimitoare ce își deschide din nou petalele în grădina noastră botanică” 1

„Macul albastru himalayan (Meconopsis betonicifolia) este o floare uimitoare ce își deschide din nou petalele în grădina noastră botanică! Tehnologia de cultivare și sensibilitatea acestei plante la lipsa apei o fac o provocare reală pentru orice grădinar.

Și să nu uităm de lalelele tardive, care își etalează acum toată splendoarea”, au transmis cei de la Grădina Botanică.

A înflorit macul albastru himalayan la Grădina Botanică din Cluj Napoca: „Este o floare uimitoare ce își deschide din nou petalele în grădina noastră botanică” 2 A înflorit macul albastru himalayan la Grădina Botanică din Cluj Napoca: „Este o floare uimitoare ce își deschide din nou petalele în grădina noastră botanică” 3 A înflorit macul albastru himalayan la Grădina Botanică din Cluj Napoca: „Este o floare uimitoare ce își deschide din nou petalele în grădina noastră botanică” 4 A înflorit macul albastru himalayan la Grădina Botanică din Cluj Napoca: „Este o floare uimitoare ce își deschide din nou petalele în grădina noastră botanică” 5

Având denumirea oficială de Meconopsis baileyi, această floare spectaculoasă crește la altitudini înalte, pe crestele munților, cu precădere în munții Himalaya, motiv pentru care mai este cunoscută și sub denumirea de macul de Himalaya.

Floarea albastră a fost descoperită de către botanistul francez Viguier, în anul 1814. Botanistul a fost fermecat de frumusețea macului și a descris floarea în notițele sale. În munții Himalaya există peste 40 de specii de Meconopsis, plante care fac parte din Familia Papaveraceae, Ordinul Papaverales. Macii albaștri fac parte din cele mai rare flori ale lumii prin prisma faptului că nu cresc decât la altitudini de 3000 de metri, scrie agromedia.ro.

Macul albastru este considerat floarea națională a Regatului Bhutan, iar legenda locului spune că persoanele care întâlnesc o astfel de floare vor avea noroc și binecuvântări în viitor, dar și o clarificare a unei probleme în perioada următoare.

error: Content is protected !!