(Video) Mălin Vacariu, tânărul nevăzător din Cluj care i-a uimit pe jurații de la Chefi la Cuțite

Updated on aprilie 13, 2023 Mălin Vacariu a reușit să aducă emoție în sufletele tuturor celor care au urmărit ediția de miercuri seară a emisiunii „Chefi la Cuțite”. Tânărul în vârstă de 24 de ani este nevăzător, însă a preparat o farfurie cu care i-a uimit pe cei trei jurați.

Mălin este un muzician din Cluj-Napoca care, la vârsta de 7 ani a început să își piardă vederea. A refuzat, însă, să se simtă în vreun fel diferit de ceilalți oameni și a urmat cursurile unui liceu și ale unei facultăți normale. Mai mult, el a învățat să scrie cu ajutorul mamei sale și chiar își face singur de mâncare.

(Video) Mălin Vacariu, tânărul nevăzător din Cluj care i-a uimit pe jurații de la Chefi la Cuțite 1

Muzicianul și-a dorit foarte mult să participe la acest show culinar, precizând că este emisiunea lui preferată, scrie unica.ro.

„Este o experiență cu totul nouă, pentru că sunt multe lucruri pe care nu le văd. Ochelarii aceștia de soare pe care îi port acum, într-adevăr, ajută foarte mult la luminile și tot ce este în jurul meu. Adevărul este că port acești ochelari pentru că sunt nevăzător. Nu îi port pentru că îmi stau bine”, a afirmat concurentul.

Mălin Vacariu le-a pregătit chefilor paste carbonara, după rețeta lui Florin Dumitrescu și a primti trei cuțite.

Vizibil emoționat că a reușit să treacă în etapa următoare a competiției, tânărul le-a mulțumit juraților, cărora le-a spus că sunt idolii lui.

Inițial, Gina Pistol a crezut că ochelarii de soare ai tânărului fac parte din stilul său de artist, însă a fost mai mult decât surprinsă atunci când a descoperit că îi poartă fiindcă este nevăzător. În timp ce își pregătea rețeta de paste carbonara, Mălin Vacariu a dezvăluit mai multe detalii despre el și despre incredibila lui poveste de viață.

„Sunt muzician, mai exact toboșar. Am făcut școala de muzică din clasa I și până în a 12-a. Mi-am dorit în viața asta să am un statut perfect normal. Pe mine muzica m-a salvat, fiindcă am putut să arăt că și cineva cu condiția mea poate să facă ceva. Și sunt foarte mândru de asta. Practic, prin ceea ce fac eu, reușesc să îi văd pe oameni. Și îi las și pe ei să vadă ce este în interior. Am învățat să gătesc în facultate, de foame. Mă duceam în bucătărie și ieșea haos, din cauza oamenilor cărora li se părea ciudat că un om nevăzător gătește”, a dezvăluit tânărul, în timp ce pregătea o rețetă de paste carbonara, în ediția 9 a emisiunii Chefi la cuțite, sezonul 11.

Ajuns în fața chefilor, tânărul s-a prezentat și a spus mai multe despre el, viața lui și sacrificiile făcute. Până la 7 ani a fost un copil sănătos, dar apoi Mălin a fost diagnosticat cu distrofie maculară. A început școala de muzică și, în prezent, tânărul are o trupă de muzică metal, informează a1.ro.

„Sunt și terapeut. La bază sunt muzician, dar pentru că oricare are o mamă și un tată…Alegi o facultate și o termini. Am făcut facultatea de asistență socială. Mă ajutau niște colegi să înregistrez”, a mai spus tânărul, care a dezvăluit că nu folosește Braille, ci chiar a învățat să scrie de mână, deși este nevăzător.

Un moment cu adevărat emoționant a fost atunci când chefii au dat mâna cu el și s-au prezentat tânărului care și-a împlinit visul de-a veni la Chefi la cuțite. Apoi, concurentul a făcut un gest neașteptat: a arătat cât de bine poate scrie de mână, deși este nevăzător. Le-a lăsat chefilor un mesaj deosebit, ce a impresionat din plin.

„Ești foarte tare omule!”, i-a zis Florin Dumitrescu.

error: Content is protected !!