(Video) Strabag și Geiger surprind cu progresul pe lotul Câmpia Turzii-Chețani: „Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual”

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au realizat o filmare cu cei aproape 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani. Aceștia sunt de părere că lotul ar putea fi inaugurat chiar și cu 8 luni înainte de termen.

„Reușesc cei de la Strabag și Geiger surpriza pe Autostrada Transilvania?”, scriu cei de la API.

(Video) Strabag și Geiger surprind cu progresul pe lotul Câmpia Turzii-Chețani: „Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual” 1

Rezilierea cu antreprenorul precedent, Straco, s-a făcut la un progres fizic de aproape 38%. Chiar cu unele lucrări refăcute, restul rămas de executat pentru o inaugurare (stadiu ~95%) în decembrie 2023 ar fi de aproximativ 60%, deci o medie lunară de 6,5-7%. Foarte dificil, dar nu imposibil.

Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza.

(Video) Strabag și Geiger surprind cu progresul pe lotul Câmpia Turzii-Chețani: „Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual” 2 (Video) Strabag și Geiger surprind cu progresul pe lotul Câmpia Turzii-Chețani: „Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual” 3 (Video) Strabag și Geiger surprind cu progresul pe lotul Câmpia Turzii-Chețani: „Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual” 4 (Video) Strabag și Geiger surprind cu progresul pe lotul Câmpia Turzii-Chețani: „Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual” 5

Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească”, au transmis cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Contractul a fost semnat în 26.10.2022, iar ordinul de începere a fost emis în 21.11.2022, termenul de finalizare fiind august 2024.

error: Content is protected !!