Maternitatea din Cluj Napoca, renovată din donații, în proiectul „Spitale publice din bani privați” condus de Codin Maticiuc

Updated on martie 16, 2023 Maternitatea din Cluj-Napoca a intrat în renovare, cu banii strânși prin campania ”Spitale publice din bani privați.” Clinica avea nevoie disperată de reparații. Ultimele lucrări au fost făcute în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Maternitatea Spitalului Județean din Cluj-Napoca este cea mai mare din Ardeal. În fiecare an, peste 4.500 de femei merg acolo ca să nască, informează stirileprotv.ro.

Maternitatea din Cluj Napoca, renovată din donații, în proiectul „Spitale publice din bani privați” condus de Codin Maticiuc 1

Prof.dr. Claudia Gherman, managerul spitalului clinic județean de urgență Cluj-Napoca: „Este secția care anual înregistrează cel mai mare număr de nașteri din Ardeal. Avem o sală de naștere care nu corespunde standardelor, și noi, anul acesta, dorim să ne reacredităm și avem nevoie de sprijin.”

Prof.dr.Dan Mihu, șeful clinicii de obstetrică-ginecologie “Dominic Stanca”, Cluj-Napoca: „Ultima reparație capitală care a fost făcută a fost realizată cam prin anii 93-94, deci acum aproximativ 30 de ani.”

Fundația Metropolis, condusă de Codin Maticiuc, a strâns, cu ajutorul partenerilor Untold și Sports Festival, 250.000 de euro pentru renovarea Clinicii de Obstretică-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj, informează gandul.ro.

Codin Maticiuc, președintele fundației Metropolis: „Vorbim de rampe, vorbim de băi, vorbim de obiecte sanitare, vorbim de uși și mobilier rezistente la foc. Datorăm partenerilor noștri din Cluj să investim în Cluj și iată-ne aici, cu un proiect pe maternitate, cu un proiect pe neonatologie.”

Începând de anul trecut, cei care merg la cele mai mari festivaluri din țară pot sprijini campania.

Edy Chereji, director comunicare UNTOLD: „Am pus la dispoziție un sistem prin care oamenii au putut să doneze în festival direct cu brățara. Asta s-a întâmplat în 2022, la Untold și Neversea și va fi pus în practică și la vară, la Constanța și la Cluj.”

Patrick Ciorcilă, cofondatorul Sports Festival: „Încurajăm pe toată lumea care vine la festival să alerge, fie la proba de 5 km, fie la proba de 10 km, iar taxa de înscriere se duce către proiectul Spitale publice din bani privați, așadar noi continuăm campania prin care spunem că sportul înseamnă și sănătate, și înseamnă și prevenție.”

Renovarea clinicii din Cluj-Napoca ar urma să fie finalizată în șase luni.

error: Content is protected !!