Sergiu Buș a câștigat procesul cu CFR Cluj. Campioana trebuie să-i plătească 75.000 de euro

Updated on martie 3, 2023 Atacantul Sergiu Buș (30 de ani), acum legitimat la Chindia Târgoviște, a câștigat litigiul cu CFR Cluj de la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF. Ardelenii au posibilitatea de a ataca decizia.

Conform deciziei, clubul din Gruia, la care Buș a fost legitimat între ianuarie 2022 și ianuarie 2023, trebuie să-i plătească 75.000 de euro fotbalistului, adică 5 salarii restante, informează gsp.ro.

Sergiu Buș a câștigat procesul cu CFR Cluj. Campioana trebuie să-i plătească 75.000 de euro 1

„Obligă clubul la plata drepturilor financiare restante conform Acordului de rescadențare. Cu recurs”, se arată în soluția comunicată de CNSL.

În ianuarie 2023, Buș a schimbat echipa, a semnat cu Chindia Târgoviște, dar nu a renunțat la salariile restante din perioada de la CFR Cluj. A deschis un litigiu împotriva campioanei și acum așteaptă următorul pas, fie ca CFR să-i achite banii, fie ca „vișiniii” să facă recurs la decizie.

Readus de CFR Cluj în România după o aventură în Coreea de Sud, la Seongnam FC, Buș nu a avut randamentul scontat. A fost mai mult accidentat și a jucat doar 13 meciuri în anul petrecut în Gruia, fără să înscrie vreun gol!

Atacantul renunțase la mulți bani în Coreea pentru a reveni în țară.

Pentru reîntoarcerea sa în Gruia, atacantul a renunțat la aproape un milion de euro pe care urma să îi primească de la Seongnam, anunța impresarul său, Bogdan Apostu, în urmă cu un an.

“Banii erau foarte mulți în Coreea, numai că stilul de viață de acolo… diferența dintre cultura, civilizația, mentalitatea pe care o au coreenii și cea pe care o au românii e foarte mare. Făceau patru antrenamente pe zi, de exemplu, străinii nu erau favorizați.

Sergiu spunea că se simte mai pregătit ca oricând, dar și uzat, pentru că antrenamentele erau extrem de grele. A ales să renunțe la bani, chiar dacă erau bani foarte mulți, aproape de un milion (de euro), bani foarte mulți pentru orice jucător român. S-a ivit oportunitatea să meargă la campioana României.

Sunt sigur că va avea un impact pozitiv, pentru că a ajuns și Sergiu la o maturitate. Este un jucător care știe să gestioneze momentele dificile mult mai bine. Mai mult, și-a dorit foarte mult să se întoarcă acasă, în orașul său natal. Va fi alături de familie și va avea liniștea necesară”, a explicat Apostu la Digisport, în urmă cu un an.

error: Content is protected !!