Câți bani a încasat CFR Cluj, după parcursul din Conference League

Updated on februarie 24, 2023 CFR Cluj a fost eliminată de Lazio din Conference League după 1-0 în deplasare și 0-0 acasă. După parcursul european din acest an, CFR a încasat o sumă importantă de bani.

Campioana României a ajuns în grupele Conference League, iar pentru asta a fost răsplătită cu 2.94 milioane de euro. Ulterior, elevii lui Dan Petrescu au obținut 10 puncte și au încheiat pe locul 2 în ierarhie, iar UEFA le-a mai plătit ardelenilor alte 1.66 milioane de euro.

Câți bani a încasat CFR Cluj, după parcursul din Conference League 1

500.000 de euro primește o echipă din Conference League în cazul unei victorii în faza grupelor, în timp ce egalul este răsplătit cu 166.000 de euro. Alți 600.000 de euro a mai primit CFR datorită calificării în primăvara europeană, de pe poziția a doua. În cazul în care ar fi trecut de Lazio, ardelenii încasau din partea forului european încă 600.000 de euro.

În total, CFR Cluj a încasat 5.2 milioane de euro în urma participării în cupele europene în acest sezon, informează digisport.ro.

Ilie Dumitrescu (54 de ani), expertul Digi Sport, a lăudat jocul ardelenilor din meciul cu Lazio. Expertul Digi Sport a identificat și momentul care ar fi putut influența scorul final și, poate, calificarea.

“Mie mi-a plăcut foarte mult cum a arătat CFR, la modul că a pus probleme pe faza ofensivă. Sistemul ăsta 4-4-2 a reușit să pună presiune pe adversar cu cele două vârfuri. S-a evitat jocul direct, am câștigat foarte mult pe mingea a doua.

A fost și o ocazie importantă a lui Krasniqi în prima repriză. Acolo cred că a fost un moment în care cred că puteam fructifica și să dăm consistență la acea fază. Krasniqi n-a interpretat rău faza, dar când îți pui mingea pe piciorul mai puțin bun…

Asta a făcut ca mingea să se ducă pe lângă poartă. A mai fost o situație cu Kolinger. Am fost în joc și am avut și o organizare bună de joc. Am pus probleme”, a spus Ilie Dumitrescu, prezent în studioul emisiunii Digi Sport Special.

error: Content is protected !!