Avalanșă la Borșa. Un grup de turiști străini a fost prins de avalanșă

Updated on februarie 23, 2023 Trei persoane au fost surprinse de o avalanșă în această dupămasă, în vârful Prislop, Borșa. Este vorba despre trei turiști străini, din Polonia.

Reprezentanții Salvamont au precizat, inițial, că o persoana ar fi decedată și doua ar fi dispărute. Moartea unuia dintre turiști a fost confirmată, apoi. Celelalte două persoane au reușit să iasă de sub zăpadă, informează stirileprotv.ro.

Avalanșă la Borșa. Un grup de turiști străini a fost prins de avalanșă 1

Nu sunt foarte clare informațiile în privința motivului pentru care oamenii se aflau în zonă. În timp ce salvamontiștii au spus că victimele erau la schi de tură, primarul din Borșa, Ioan Sorin Timiș, a declarat că se aflau în zonă cu snowmobile, conform Ziarul de Maramureș. El a confirmat că era vorba despre turiști polonezi.

”Trei polonezi au mers cu snowmobilele în Pasul Prislop. Au fost surprinși de avalanșă, iar din pacate unul dintre ei a decedat, ceilalți doi au reușit să iasă singuri din zăpadă. Echipa Salvamont Borșa se deplasează acum pentru recuperarea lor, ca să-i aducă la bază.

Un elicopter SMURD survolează zona să vadă dacă nu sunt și alte pericole de avalanșă”, a spus edilul.

Amintim că zilele acestea se desfățoară la Borșa Campionatul Național de Schi Alpin FIS al României Seniori și Juniori U18 și U21, ediția 2023.

error: Content is protected !!